Tobis-kvoterne fordobles

Kvoterne for tobis-fiskeriet er netop blevet offentliggjort, og på baggrund af den videnskabelige rådgivning er de danske kvoter for 2020 dobbelt så store som i 2019.

Dermed kan fiskeriet efter tobis starte planmæssigt den 1. april 2020.

Samtidig er det gode nyheder, at der i både området langs den jyske vestkyst (område 2r) som er et vigtigt for Danmark, givet den geografiske placering af området.

– Tobisfiskeriet er vigtigt, både for danske fiskere og for den danske fiskemelsindustri. Det er derfor glædeligt, at tobiskvoterne nu er i hus, så fiskeriet efter tobis kan starte den 1. april. Især er jeg glad for at se, at den videnskabelige rådgivning har givet anledning til en fordobling af kvoterne. Jeg ønsker både fiskerne og fiskemelsindustrien et godt tobisår, lyder det fra fødevareminister Mogens Jensen.

Tobisfiskeriet er et af de vigtigste danske industrifiskerier, hvilket betyder, at fiskeriet både er vigtigt for danske fiskere, men også for den danske fiskemelsindustri.

Danske fiskeres fiskerimuligheder for tobis var i 2019 på 106.387 tons. For 2020 bliver den danske kvote 215.863 tons. Værdien af de danske kvoter i 2019 var ca. 205 mio. kr., mens værdien af kvoterne for 2020 kan forventes at være ca. 417 mio. kr (baseret på gennemsnitsprisen for tobis i 2019).

Forfatter

Related posts

Top