To lokale foreninger kan vinde Danskernes Idrætspris

Både Midtmors Sport og Club 5000 fra Thyholm er blevet stemt videre i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris, og dermed også hovedpræmien på 100.000 kroner.

I Midtmors Sport var det det nye tiltag, Midtmors Parasport, der gjorde udsalget for dommmerpanelet. Det nye tiltag blev etableret på foranledning af forældre, der efterlyste et idrætstilbud til deres bevægelseshandicappede børn. Den efterspørgsel imødekom foreningen, og det resulterede i, at der nu er 8 børn tilmeldt. Træneren er uddannet fysioterapeut og har været gymnastiktræner i mange år. Der bliver lagt vægt på leg, motorik, bevægelse, boldspil m.m., og forældrene får dannet et vigtigt netværk.

Dommerpanelts begrundelsen for at sende Midtmors Parasport videre, er:

– Midtmors Parasport er virkelig et fantastisk idrætstilbud til børn, der på grund af deres bevægelseshandicap er udelukket fra de almindelige idrætstilbud. Her kan de møde ligestillede til spil, leg og konkurrence. Det er en ekstra bonus, at det foregår i en helt almindelig idrætsforenings regi.

Club 5000 er et gratis tilbud til unge under Thyholm Løbeklub for at styrke deres sundhed og forebygge fedme. To dage om ugen går de unge og deres forældre i gruppen nogle kilometer. Hver kilometer giver et point til den, der deltager, og når hele gruppen når 5000 km, er der en gevinst fx en tur i svømmehallen.

Dommerpanelets begrundelse for at sende Club 5000 lyder således:

– De tager fat på noget, som er kommet snigende de senere år, hvor børn og unge mennesker er blevet mere og mere inaktive. De inviterer til et aktivt fællesskab, hvor man sammen når et mål og får en belønning. Og som bonus får man bevæget sig i stedet for at sidde med næsen i en iPad. 

Om de to lokale initiativer skal gå hele vejen er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Foto: Thyholm Løbeklub

Forfatter

Related posts

Top