To kvinder fra Thy gik forrest i kampen om genåbning af frisørsaloner

Den 6. april skrev vi hvordan frisørsalonen Karma i Thisted efter en minutiøs gennemgang af procedurer i samarbejde med Dansk Arbejdsmiljø, var klar til at åbne allerede den efterfølgende dag hvis ellers myndighederne tillod det.

De efterfølgende dage sprang flere medier, herunder flere landsdækkende medier, med på historien.

Natten til fredag indgik regeringen en aftale med folketingets øvrige partier om at genåbne de liberale erhverv – som fx. frisørsalonerne.

Direktør for Danske Arbejdsmiljø, der er hjemhørende i Thisted, Mona Lagoni, er stolt af at have haft direkte indflydelse på fase 1 af genåbningen af Danmark:

– Vores risikovurdering hos Karma Frisør, som har haft stor bevågenhed og har vist, at med stor seriøsitet, hos de liberale erhverv, for forebyggelse at smittespredning, kan de liberale erhverv åbne, siger hun og fortsætter:

– Hos Dansk Arbejdsmiljø tror vi, det er den rigtige vej frem i en genåbning af Danmark. Kampen er langt fra overstået endnu, og derfor er det vigtigt at vi fortsætter med at gøre genåbningen så sikker som muligt.

I forbindelse med gennemgangen hos Karma Frisør er alle rutiner i salonen blevet vurderet trin for trin. Der er især blevet set på, hvordan kunder og personale bevæger sig og er i berøring med hinanden – eller de samme ting.

Sådan begrænser Karma Frisør smittespredning:
– Hver ny kunde henvises direkte til en frisørstol, så brugen af ventepladser minimeres.
– Betjeningsstolen er naturligvis sprittet af efter den seneste kunde.
– Kapper bruges kun én gang, før de vaskes.
– Alle kunder skal som helt fast praksis have vasket hår, inden de klippes.
– Alle sakse og værktøj bliver steriliseret mellem hver klipning.
– Der bruges handsker ved farvning af bryn og vipper

LÆS OGSÅ:

Frisør i Thisted er klar til at åbne imorgen

Foto: Diana Holm

 

Forfatter

Related posts

Top