Timevis af planlægning gik forud for politiaktion i Hurup

Forud for en stor politiaktion i Hurup mandag aften blev der brugt timer på planlægning af aktionen. Det oplyser lokalpolitiet i Thisted tirsdag morgen.

Politiet rykkede mandag aften ud til en ejendom på Søndergade i Hurup efter et tip om, at der skulle befinde sig en bevæbnet mand derind. Allerede kl. 13 gik planlægningen af aktionen i gang, og flere timer senere rykkede betjente med både maskinpistoler, skudsikre veste og hunde ud. I aktionen deltog også forhandlere, efterforskere og en ambulance, som var blevet tilkaldt for en sikkerheds skyld.  Aktionen blev afsluttet kl. 20.30 – inden da var den bevæbnede mand, som viste sig at være en 48-årig mand, blevet anholdt uden dramatik.

Den 48-årige er blevet sigtet for trusler og for overtrædelse af både kniv- og våbenloven for at have været i besiddelse af tre knive, en økse, en gaspistol og en boltpistol. Derudover blev han sigtet for vold, for tilbage til den 19. august at have gjort et udfald med en kniv mod en 25-årig fra Hurup, som heldigvis slap med overfladiske skrammer.

– Der er ikke fundet grundlag for at kunne fremstille ham (i grundlovsforhør, red.), siger politikommissær fra lokalpolitiet i Thisted, Jørgen Jensen.

Den 48-årige mand blev løsladt efter endt afhøring kl. 02.44 natten til idag.

Foto: Kim Matthäi Leland

Forfatter

Related posts

Top