Tim Sørensen lægger håndboldskoene på hylden

Han startede med håndbolden som femårig, og nu 25 år senere er det slut, når Tim Sørensen efter denne sæson lægger håndboldskoene på hylden efter en lang og flot karriere. En karriere som har bragt den sympatiske venstrehåndsspiller til Sverige og Tyskland, og som bl.a. har budt på U19 VM-guld, oprykninger, A-landshold og flere titler.

– Det har været fedt, og jeg føler mig privilegeret over at have fået lov til at udleve den drøm, jeg havde som barn. Jeg har fået lov til at spille både i Sverige og Tyskland og været med omkring U-landsholdene og har spillet et par A-landskampe, siger Tim Sørensen.

Tim har taget turen fra ungdomshåndbold i barndomsklubben Oddense-Otting og kredshold, videre til 1. division og oprykning til ligaen i Skive fH. Herfra til nogle rigtigt gode sæsoner i Skanderborg Håndbold, hvor muligheden for at komme til svenske IFK Kristianstad opstod og til sidst et ophold i tyske Frisch auf Göppingen, inden Mors-Thy Håndbold og hjemegnen kaldte.

– Det er fantastisk at se tilbage på. Mit mål fra starten var at spille i en 100 % professionel klub, hvor jeg kunne leve af at spille håndbold, og det lykkedes hos IFK Kristianstad. Jeg havde en fantastisk tid i Sverige, hvor det gik godt for mig personligt med bl.a. en udtagelse til A-landsholdet, og vi blev svenske mestre. Drømmen om Bundesligaen har også altid været der, og den gik også i opfyldelse. Personligt var Tyskland en stor oplevelse, men sportsligt gik det ikke så godt, og allerede den gang overvejede jeg at stoppe. Men så kom Mors-Thy Håndbold med et tilbud, hvor jeg kunne kombinere håndbold med uddannelse hos Thisted Forsikring, og det har været en ny og god dimension at have noget ved siden af håndbolden, og det er selvfølgelig en bonus at stå med en uddannelse, når jeg er færdig med at spille håndbold, fortæller Tim.

Tim danner par med Emilie, og i efteråret 2021 kom deres første barn, Ingrid, til verden, og det har ændret prioriteterne i den lille familie og været med til at gøre Tims farvel til håndbold nemmere.

– Lysten og gnisten er ikke som tidligere. Jeg synes stadig, at håndbold er fedt, men jeg vil hellere bruge tiden sammen med Emilie og Ingrid. Jeg har nydt at være en del af det fællesskab, som opstår på et håndboldhold, og jeg vil savne at være i omklædningsrummet med gutterne. Mit håndboldliv har været en fornøjelse, og jeg håber, at det kan slutte godt af her i Mors-Thy Håndbold, siger Tim Sørensen.

Mors-Thy Håndbolds cheftræner har fuld forståelse for Tim Sørensens beslutning.

– Én ting er, at Tim har haft en flot karriere, men jeg tror ikke, at der er mange og nok, der ved, hvor meget han reelt indeholder, både som håndboldspiller, som holdkammerat og som menneske – og som træner kan jeg kun sige, at jeg ville ønske, at der var flere som Tim. Jeg tror, at Tim har taget det helt rigtige valg i forhold til at stoppe nu. Nogle gange er man i tvivl, men det fornemmer jeg overhovedet ikke, at Tim er, og så er det jo det rigtige, siger Niels Agesen.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top