Tillidsmand: Politiudspil flytter ingen bjerge

Det så flot ud på papiret, da Justitsminister Søren Pape Poulsen mandag formiddag præsenterede et nyt politiudspil.

Udspillet skal sikre mere nærhed og tryghed for borgerne, der kommer tættere på politiet i fremtiden.

I værste tilfælde kan det dog komme til at gå udover andre af politiets arbejdsområder, lyder det fra Henrik Skriver, der er fællestillidsmand hos Midt- og Vestjyllands Politi.

– Jeg frygter, at det potentielt kan gå udover nogle andre indsatser, som vi har gang i. Vi har jo ikke nogen folk til at sidde, som ikke laver noget, så hvis vi skal finde et antal kolleger til den her indsats, så skal de tages et andet sted fra, siger han til TV MidtVest.

Flytter ingen bjerge
Udspillet lægger blandt andet op til, at der skal fordeles i alt 150 betjente på landsplan til blandt andet at forebygge kriminalitet og rådgive borgere ved at være mere synlige i hverdagen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi vil man oprette en ny afdeling, der kan håndtere de nye tiltag. Afdelingen vil komme til at bestå af omkring 25 mand – heraf bliver omkring 10 tilført som følge af det nye udspil, men:

– Vi dækker 11 kommuner i alt, så man skal ikke tro, at den her indsats flytter bjerge, men jeg anerkender, at det er et skridt i den rigtige retning, siger fra Henrik Skriver til TV MidtVest.

Foto : Midt- & Vestjyllands Politi

Forfatter

Related posts

Top