Tidligere kommunaldirektør i Struer sigtet for mandatsvig

Mads Gammelmark, der er indtil sidste sommer var kommunaldirektør i Struer Kommune, er blevet sigtet for mandatsvig.

I en pressemeddelelse oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at han er sigtet for uberettiget at have brugt et kommunalt kreditkort 174 gange. Forbruget er på 123.098 kroner i alt. Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Desuden vil der på vegne af Struer Kommune blive nedlagt påstand om erstatning.

Officielt opsagde Mads Gammelmark selv sin stilling som kommunaldirektør i begyndelsen af august. Det skete via et brev til kommunen hvori han angav årsagen til at være sygdomsrelateret.

Dagbladet Struer skriver, at der i forbindelse med en efterfølgende gennemgang af det kommunale Mastercard som Mads Gammelmark havde adgang til. blev fundet så mange uregelmæssigheder, at kommunen valgte at melde til den tidligere kommunaldirektør til Politiet.

52-årige Mads Gammelmark blev ansat i Struer Kommune den 1. januar 2017. Da han forlod sin stilling i sommers, blev der ikke indgået en fratrædelsesaftale.

Sagen er endnu ikke berammet. I stedet for at sende et anklageskrift til retten har anklagemyndigheden nemlig sendt en såkaldt retsmødebegæring. Det betyder, at der ikke vil være bevisførelse i retten. Hvis den sigtede tilstår, vil anklageren rejse tiltalen på selve retsmødet.

I de fleste straffesager med anklageskrifter er det en dommer og to domsmænd, der skal tage stilling til, om man er skyldig eller ej og derefter udmåle straf. I tilståelsessager sidder dommeren alene og afgør sagen.

– Vi ved ikke, hvad det ender med, men nu har vi i første omgang sendt en retsmødebegæring afsted og kan få hans forklaring i retten, siger advokaturchef Mette Møller til Ritzau.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Kommunaldirektør har opsagt sin stilling grundet sygdom

 

Arkivfoto: Ole Mortensen

Forfatter

Related posts

Top