Tican-direktør: -DF skal blande sig uden om

Mohamed Ibrahim har haft udsigt til at blive sendt ud af landet, fordi han tjener 370.000 kr. om året, hvilket er 30.000 under opholdskravet.

Derfor har hans arbejdsgiver, slagteriet Tican i Thisted, flyttet Ibrahim til natholdsarbejde, så han får den tilstrækkelige lønstigning.

Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører og formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen, sår tvivl om, hvorvidt ‘fidusen overhovedet er lovlig’.

– Det står jo med neonlys og blinker op i ansigtet på os alle sammen, at det her er et forsøg på at omgå udlændingelovgivningen. Og så skal vi på Christiansborg gøre op med os selv, om vi vil være til grin eller sørge for, at når folk får inddraget deres opholdstilladelse, så skal man ikke kunne lave alle mulige fiks-fakserier, siger han til DR.

DF’s Martin Henriksen. Foto : Folketinget

Direktør: Vi skal ikke spørge om lov
Administrerende direktør i Tican, Ove Thejls, har hidtil afvist at udtale sig i sagen, men nu siger han til DR P4 Midt & Vest:

– Vi mangler en mand på natholdet, og hvis Mohamed er interesseret, og afdelingslederen finder ham bedst kvalificeret, får han jobbet. Længere er den ikke. Det tror jeg ikke, vi skal spørge hverken Dansk Folkeparti eller andre politikere om, siger han.

Med skiftet til natarbejde kommer Ibrahim til at tjene 422.000 kroner om året – altså mere end mindstekravet for opholdstilladelse på omkring 417.000 kroner.

Forfatter

Related posts

Top