Thylands Idrætsefterskole til salg for 10 mio. kr.

Efterskolen har en lang historie og havde sit første hold elever tilbage i 1947. Vigende elevtilslutning medførte dog, at skolen gik konkurs i februar 2016. Nybolig Erhverv Aalborg skal nu forsøge at sælge  bygningerne for boet.

Skolen er beliggende tæt på Hundborg. Området, hvori skolen er beliggende, er i udkanten af det naturskønne område Thy Nationalparken, og skolen er beliggende med flot udsigt over det kuperede terræn. Området er i løbet af de senere år blevet særdeles populært grundet de gode muligheder for surfing i Nr. Vorupør og Klitmøller, der er beliggende hhv. ca. 10 og 20 km fra skolen. Der er opbygget et særligt surf miljø, som tiltrækker mange nye indbyggere til egnen, hedder det blandt andet i salgsmaterialet.

Trænger til renovering
Efterskolen fungerede som en idrætsefterskole med plads til ca. 130 elever. I 2008 blev der opført en stor moderne sportshal i tilknytning til den gamle hal samt kunststofbane til fodbold. Derudover er der elevbygninger, undervisningslokaler, stor spisesal, industrikøkken, læreboliger samt maskinhus.

Bygningsmassen fremstår overordnet i pæn og velholdt stand, dog er de fleste af elevbygningerne af ældre dato, hvorfor disse trænger til renovering med bl.a. nye vinduer, skriver Nybolig.

Der opstillet vindmølle på ejendommen, som dækker ejendommens forbrug af el, og har bidraget med indtægten til skolens drift ved salg af overskydende el.

Samtidigt gør Nybolig opmærksomme på, at konkursboet fraskriver sig alle former for ansvar i forbindelse med handlen. Man køber som beset med andre ord.

Det afspejler så også på prisen på 10 mio. kr. for 7.380 kvm. bygninger og 61.012 kvm. jord.

Forfatter

Related posts

Top