Thybo’s drøm om at vinde Le Mans-opvarmning led et knæk

Racerkøreren Malthe Jakobsen fra Sennels drømmer om at vinde Le Mans.

I weekenden køres den 90. udgave af det legendariske 24 timers-race, og Malthe Jakobsen stiller til start i Road to Le Mans-klassen, der kører to løb som opvarmning til hovedløbet.

Road to Le Mans-klassen er en del af Michelin Le Mans Cup, som Malthe Jakobsen i forvejen deltager i med schweiziske COOL Racing og hans amerikanske medkører, Maurice “Mo” Smith. Og med en sejr i sidste afdeling af mesterskabet er målsætningen skruet helt i vejret for den hurtige thybo:

– Vi tager til Le Mans for at vinde de to løb. Der er ingen undskyldning for ikke at gå benhårdt efter sejren, for vi har bilen og teamet til det, sagde Malthe Jakobsen inden afgang til Frankrig.

Ved sidste afdeling af mesterskabet vandt han og teamkammeraten efter hektiske to timer med højt tempo på den italienske F1-bane. Denne gang gælder det to løb på hver 55 minutter, så tempoet bliver om muligt endnu højere:

– Både Mo og jeg har kørt Road to Le Mans-løbene før, og alle vil gerne vinde her, så vi kommer på ingen måde til at få noget forærende,  siger Malthe Jakobsen, som glæder sig til gensynet med Le Mans:

– Det er mit tredje år på Le Mans og i Road to Le Mans, men det er første gang uden COVID-19 og dermed med hele cirkusset omkring løbet, så jeg glæder mig helt vildt til at komme ned og mærke den rigtige Le Mans-stemning og møde en hel masse glade danskere, siger Malthe om årets store løb.

Torsdag blev det første af de to løb kørt, og det gik desværre ikke helt som ventet. På grund af et uheld, som skete da Maurice “Mo” Smith, sad i bilen endte teamet på en 16. plads – så der er lang vej op til de forreste i lørdagens løb, som starter klokken 11.20.

Løbet kan streames gratis her: https://live.lemanscup.com/en/

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top