Thyboer i protest mod regeringens flygtningepolitik

En gruppe af privatpersoner i Thy har taget initiativ til en demonstration i Thisted den kommende søndag, hvor det er FN’s Internationale Dag for Flygtninge.

– Vi samles på torvet i Thisted for at vise regeringen og politikerne på Christiansborg, at vi ikke er enige i den politik, der føres overfor flygtninge. I Thisted går vi ind for medmenneskelighed, tolerance, venlighed og hjælpsomhed, siger Ole Krogh, der sammen med Ida Marie Helm-Petersen står i spidsen for initiativet.

Foto: Presse-fotos.dk

FN’s Internationale Dag for Flygtninge markeres mange steder i Danmark. I nogle byer sker det den 19. juni – og andre steder den 20. juni som i Thisted.

Helt aktuelt giver myndighedernes håndtering af situationen for en bestemt gruppe af flygtninge grund til, at befolkningen siger fra, mener initiativtagerne til demonstrationen i Thisted.

– Specielt er vi bekymrede for det der sker med flygtninge fra Syrien. De får på stribe inddraget deres opholdstilladelser og mister dermed retten til arbejde og studier i Danmark, pointerer Ole Krogh.

Initiativtagerne til demonstrationen i Thisted peger desuden på, at Syriens leder, Assad, illegitimt er blevet genvalgt med 95% af stemmerne.

– Han har kontrol over landet via hær, politi og efterretningstjenester og bruger metoder, der krænker menneskerettighederne. Herunder vilkårlig arrestation, tortur og henrettelse. Det er derfor Ikke sikkert at sende folk tilbage, så længe han sidder på magten, siger Ida Marie Helm-Petersen, der har arbejdet som frivillig i et udrejsecenter.

Ole Krogh og Ida Marie Helm-Petersen håber, at rigtig mange thyboer vil være med til at markere flygtninges rettigheder på FN’s internationale dag for flygtninge og sammen vise, at regeringens behandling af syrere både med hensyn til udvisning og udrejsecentre ikke sker med befolkningens opbakning.

Demonstrationen i Thisted finder sted den 20.6.2021 klokken 16-17 på Store Torv.

Program

  • Tale ved Ghassan Abrahem, Holstebro, fra organisationen Dozana, Syrians for Democrazy and Advocacy.
  • Tale ved Berit Raldin, Thisted, Enhedslisten
  • Fællessange: “En enkelt sang om frihed” , “Blowin’ in the wind” ved Asger Sylvest Pedersen.
  • Tale ved Nadia Doumani, ung HTX-studerende i Aalborg, fra Syrien. Meningsdanner-uddannelsen Udtaler, Dfunk, Dansk Flygtningehjælp Ungdom.
  • Tale ved Ejner Frøkjær, forhenværende socialdemokrat og borgmester i Hanstholm, hvor Danmarks første kommunalt drevne asylcenter blev etableret.
  • Musikindslag:”Ikke i vores navn” af Benjamin Koppel og “We shall overcome” ved Asger Sylvest Pedersen.

Foto: Presse-foto.dk

Forfatter

Related posts

Top