Thyboer demonstrerer for vækst og bosætning

Thyboerne samles til demonstration i Thisted den 8. november i en fælles, konstruktiv appel til politikerne om at sætte skole- og institutionslukninger på standby og fokusere kræfterne på en visionær strategi for vækst og bosætning i Thy. Udkantstroubadour, Allan Olsen, slutter demonstrationen af med et par numre på Store Torv.

De aktuelle planer om lukning af skoler og børnehaver rundt om i Thy er baggrunden for en demonstration i Thisted den 8. november. Demonstrationen har opbakning og deltagelse fra landsbyer og lokalsamfund i hele Thy og målet er at sætte vækst og bosætning øverst på den politiske dagsorden.

– Vi ser skoler og børnehaver som afgørende for hele kommunens fremtidsudsigter og ikke mindst sammenhængskraft. Institutionslukninger er ikke den rette medicin for en kommune, som er udfordret på bosætning. I stedet opfordrer vi kommunalbestyrelsen til sammen med borgerne at udvikle en fælles og langsigtet vision for at skabe vækst på egnen og gøre Thy endnu mere attraktiv for tilflyttere, siger Joachim Plaetner Kjeldsen, Sennels, der er talsmand for koordineringsgruppen bag demonstrationen.

Skriftlig appel overrækkes borgmesteren
Demonstrationen begynder med optog fra Hvass Krydset, ned ad Østerbakken og slutter på Store Torv, hvor der er opstillet en scene.

På Store Torv vil der være et par korte taler samt overrækkelse af en skriftlig, fælles appel fra demonstrationens deltagere – borgere, foreninger og virksomheder i Thy – til borgmesteren med en opfordring til at sætte vækst, bosætning og visioner for kommunen øverst på den politiske dagsorden.

Allan Olsen runder af
Koordinationsgruppen bag demonstrationen forventer 1.500 – 2.000 deltagere til demonstrationen, som slutter med en kort optræden af udkantstroubadour, Allan Olsen, der giver et par numre, inden han spiller i Thisted Musikteater om aftenen.

Program (ca.-tidspunkter):
09.45 – 10.30: Parkering i industrikvarteret og opmarchering v. Hvass Krydset
10.30 – 11.45: Optog ned ad Østerbakken, langs havnen og ankomst på Store Torv
11.45 – 12.30: Taler, overrækkelse af appel til borgmester
12.30: Afsluttende minikoncert med Allan Olsen, som også spiller i Teatersalen om aftenen.

Forfatter

Related posts

Top