Thybo klar til kamp på klassisk F1-bane

Næstsidste afdeling af European Le Mans Series (ELMS) køres i denne weekend.

Sammen med sit team RLR Msport er Malthe Jakobsen fra Sennels i gang med forberedelserne til løbet på den legendariske og sagnomspundne, italienske Formel 1-bane, Monza.

Der er gået tre uger siden debuten på den lige så legendariske Le Mans-bane, og nu er fokus rettet tilbage mod et godt resultat i den europæiske serie. Udover sin faste teamkammerat, canadieren James Dayson, har den unge thybo til denne weekend fået følgeskab af lithaueren Gustas Grinbergas.

– Jeg har kun lige mødt Gustas, men han virker som en super fin fyr. Han har allerede kørt én sæson i ELMS, og i vinter vandt han et løb i Asian Le Mans Series, så jeg tror at vi har et stærkt udgangspunkt for weekenden, fortæller Malthe, som onsdag eftermiddag var på den sædvanlige track walk for at se nærmere på banen.

Undervejs på onsdagens track walk blev der også tid til at opleve den gamle del af Monza-banen; en ovalbane med stejle kurver, bygget i beton. Ovalbanen blev brugt fra banens indvielse i 1922 frem til 1969, og i dag står den tilbage som et imponerende monument over datidens motorsport. Foto: Jakobsen Motorsport

– Det er mit første løb på Monza, så det var godt lige at komme rundt og se alting med mine egne øjne. Det er jo ikke en bane som er svær at lære, men jeg kan godt forestille mig at der bliver tæt kamp i toppen af feltet, siger han.

Fredag morgen køres den første træning til weekendens løb, mens lørdagen byder på både træning og kvalifikation.

Søndag klokken 11 starter det fire timer lange løb, som kan ses live på HER.

Foto: RLR Msport

Forfatter

Related posts

Top