Thybo imponerede stort på Le Mans-banen: – Bare kør!

At racerløbet Le Mans både er hårdt og ubarmhjertigt kan thyboen Malthe Jakobsen skrive under på.

For 3. gang deltog han i opvarmningsløbet, og selvom han lørdag kun havde to omgange til at vise sit værd, imponerede han stort.

Dog blev det ikke helt til den oplevelse, Jakobsen fra Sennels havde håbet på.

LE Mans er en kæmpe oplevelse – også selvom heldet ikke fulgte Malthe og COOL Racing i weekenden. Foto: Jules Beaumont

En startplacering som nummer to til det første løb blev sat over styr få sving efter løbets start, da Malthes medkører, Mo Smith, spandt af banen og måtte trækkes fri af gruset.

Der var til gengæld lagt i kakkelovnen til overhalinger i lørdagens løb, hvor starten gik langt nede i feltet med en placering som nummer 16.

Mo Smith avancerede til 12. pladsen inden han overlod bilen til sin hurtige danske teamkammerat omkring halvvejs i løbet.

Men oprydning efter et uheld på banen kostede 20 minutters kørsel bag safety car, så til sidst havde Malthe to omgange til at kæmpe sig frem i feltet.

Da det ternede flag blev passeret efter to omgange var det med Malthe Jakobsen på fjerdepladsen.

Bare kør!

På løbets sidste omgang blev Malthe noteret for løbets hurtigste omgangstid.

– Det var vildt! Min ingeniør sagde i radioen, at jeg ikke skulle bekymre mig om skader eller den slags, men bare overhale alle de biler, jeg overhovedet kunne komme til … så det forsøgte jeg. Det er ikke tit, man får lov til at angribe på den måde, og så på Le Mans – er du gal, det var sjovt, udtaler Malthe Jakobsen.

Selvom målsætningen om en podieplacering ikke blev indfriet har Le Mans-ugen været en kæmpe oplevelse for Malthe Jakobsen, der har kørt Road to Le Mans-løbene de sidste to år – men i år er første gang med fyldte tribuner og tusindvis af glade danskere:

– Det er fantastisk at være dansk racerkører på Le Mans, konkluderer han

– Hvis det står til mig, så skal jeg være med i 24 timers-løbet næste år. Det kræver stadigvæk en del arbejde både i bilen og bag skrivebordet, men det her løb skal jeg bare være med i, slutter Malthe Jakobsen.

Forfatter

Related posts

Top