Thybo gør oprør mod hverdagssexisme på ny single

På sin nye single gør den 26-årige sangerindeEllen Bathum, der er fra Thy, oprør mod den hverdagssexisme, der gennem de seneste måneder har været fokus på i forskellige brancher.

Som sangerinde går hun under navnet Elba, og singlen “Sirens” – der er blevet udgivet i dag – er skrevet på baggrund af den hverdagssexisme hun selv har været udsat for. Hun har blandt selv oplevet at blive taget på låret af en underviser til en julefrokost.

Den nye single beskriver blandt andet de følelser, man kan opleve i den forbindelse.

– Sirens har været vigtig for mig både at skrive og udgive, fordi det er en måde hvorpå jeg kan bearbejde min egen forudrettethed, navnligt den sexisme jeg selv har været udsat for, og forhåbentligvis være en slags relaterbar krykke for andre, der har været udsat for det samme, fortæller hun og fortsætter:

– Hende den besværlige
– Sangen er en fejring af at grænserne for hvad der er acceptabelt har rykket sig og stadigvæk rykker sig, så man nu kan få lov til at sige fra uden at blive sat i bås som ‘hende den besværlige’. Jeg anerkender selvfølgelig, at vi har lang vej igeni forhold til at komme problematikken helt til livs, men min taknemmelighed er stor overfor dem der allerede har kæmpet kampen og har givet os alle en bedre forståelse af, hvad der er rigtigt og forkert. Det er dem jeg står på skuldrene af.

Den nye single udspringer af samarbejdet mellem Blaue Blumes Søren Buhl Lassen og sangskriver Asger Nordtorp Pedersen alias Guldimund, som ogsa er makkerparet bag ELBA’s seneste to  singler.

Se musikvideoen til “Sirens” HER .

Foto: Klara Løkke

Forfatter

Related posts

Top