Thybo Biler lægger hal til årets koncert- og dansefest

I samarbejde med Thybo Biler indbyder Thy Folkemusik til årets store musikfest med koncert og bal i Thybo Bilers udstillingshal på Hjulmagerstien 2–6 i Thisted lørdag den 26. september 2015 kl. 19.30 – 24.00.

De tre orkestre ”Barslund og Tophøj”, ”Basco”, ”Big Basco” og solisten Jullie Hjetland er på plakaten.

De fire musikere i Basco, som blev oprettet i 2004, er alle i superligaen af dansk–svensk folkemusik. De modtog Danish Music Award Folk i 2012.

Når Basco bliver forstærket med tre blæsere, bliver de til Big Basco. Denne konstellation har høstet stor anerkendelse, hvor de er kommet frem. Det er i øvrigt sidste gang, vi kan opleve Big Basco. Dejligt, at det bliver i Thy.

Rune Barslund, som spiller harmonika, har vi tidligere oplevet med gruppen Kasir. Han er netop hjemkommet efter et år i Irland. Han spiller duo med violinisten Andreas Tophøj, som i 2009 modtog Danish Music Award.

Andreas Tophøj er med i Basco, hvor han spiller sammen med Hal Parfit-Murray, der er sanger, violinist og mandolinspiller. Hal er fra Skotland, men uddannet i Danmark. Han modtog Danish Music Award Folk i 2012 som årets sanger.

Ale Carr spiller det specielle instrument Cittern. Han er svensk rigsspillemand og modtog i 2013 Danish Music Award Folk som årets kunstner. Han modtog endvidere samme pris sammen med det berømte orkester Dreamers Cirkus, som vi har haft fornøjelsen af at høre tidligere i år på Kirsten Kjærs Museum.

Anders Ringgaard Andersen spiller harmonika og basun. Han blev stadsmusiker i Svendborg i 2013 og modtog Danish Music Award folk i 2011 og i 2014 sammen med gruppen Ha-badakuk.

Når Basco tilføres Ulrik Kofoed på horn, Mads La Cour på flygelhorn og Jonathan Ahlbom med sin tuba har vi pludselig Big Basco.

Jullie Hjetland har før spillet i Thy sammen med Jens Ulvsand. Hun modtog i 2014 Danish Music Award som årets musiker.

I Thy Folkemusik glæder man sig til sammen med Thybo Biler at præsentere denne strålende musikalske buket for musikinteresserede og danseglade thyboer.

FAKTA:
Billetter kan reserveres på tlf. 4046 1617 (Allan Holm Hansen), på e-mail til thybu@mail.dk og på hjemmesiden www.thyfolkemusik.dk. – Entré: 175 kr. – 150 kr. for medlemmer. Unge under 18 år gratis ifølge med billetkøber.

Forfatter

Related posts

Top