Thy-virksomhed revolutionerer vandopbevaring i Australien

Flydebrikker fra Thisted-virksomheden Hexa-Cover A/S reducerer fordampning fra vandreservoirer med op til 80 procent.

Virksomheden har med en ny certificering, til også at overdække drikkevand, opnået en yderligere styrkelse af markedspositionen på det australske marked.

Vand er blevet en knap og værdifuld ressource. Det ved australierne bedre end nogen andre efter de ødelæggende brande, der hærgede det store kontinent i sidste halvdel af 2019 og i mange uger af 2020. Tilgængelighed af vand fra blandt andet vandreservoirer og -bassiner var afgørende for brandslukningen, men er også en nødvendighed for landbrugets og australiernes overlevelse i al almindelighed. Det er derfor kritisk, at halvdelen af vandet i vandreserverne fordamper, eller vokser til med alger i det tørre og varme australske klima.

Genbrugsplast godkendt til drikkevand
Løsningen er at overdække vandoverfladen med flydebrikker. Men ikke den slags, som bringer mere plastik til verden eller risikerer at flyve af og blive en belastning for miljøet. I stedet dækkes vandet af sekskantede flydebrikker af 100 procent genbrugsplast.

Hexa-Cover flydebrikker kræver ikke vedligehold, har en forventet levetid på 25 år og kan derefter genbruges til nye plastprodukter. Pressefoto

Flydebrikkerne fordeler sig selv på overfladen og forhindrer på denne måde op til 80 procent af fordampningen. Hertil beskytter brikkerne også mod alge- og bakterievækst, herunder ikke mindst E-coli-bakterier.

Som de første producenter af produkter af genbrugsplastik er Hexa-Cover A/S nu også godkendt til overdækning af drikkevand i Australien.

– Det er en gamechanger, der for alvor åbner op for det store og meget lovende australske marked, siger Ole Petersen, CEO i thisted-virksomheden Kellpo, der har produceret flydebrikker for Hexa-Cover A/S siden 2004.

I dag leverer Hexa-Cover flydebrikker til mange forskellige typer kunder og applikationer verden over. Certificeringen åbner op for endnu mere:

– Vandmangel er et globalt problem, som kun vil blive mere udtalt i de kommende år. Med godkendelsen i ryggen går vi styrket ind i vores bestræbelser på at ekspandere vores forretning yderligere, ikke kun i Australien men globalt siger Søren Madsen, CEO, Hexa-Cover A/S

Starter produktion i Australien
Indtil nu har Hexa-Cover afskibet flydebrikkerne til det australske marked fra Danmark. Men nu har virksomheden startet en ny produktion i Australien.

At være til stede lokalt har nemlig stor betydning for folkene bag det innovative produkt:

Flydebrikkerne fordeler sig selv på overfladen og forhindrer på denne måde op til 80 procent af fordampningen. Pressefoto

– Det grønne aftryk er en helt essentiel del af alle vores projekter, og vi ønsker altid at bidrage mest muligt til en grøn og cirkulær livscyklus ved kun at benytte genbrugsplast til flydebrikkerne. Helst fra lokale kilder, så der ikke produceres ny plastik, og vi i stedet kan forlænge levetiden for det, der allerede er i omløb. Ved at producere lokalt kan vi også skære markant ned på transporttiden og forbedre vores miljømæssige aftryk yderligere, fortæller Søren Madsen.

Hexa-Cover flydebrikker kræver ikke vedligehold, har en forventet levetid på 25 år og kan derefter genbruges til nye plastprodukter.

Forfatter

Related posts

Top