Thy-virksomhed først med FN 17 bæredygtighedsprofil

Et samarbejde konsulentvirksomheden Thybo & Co har givet Thisted-virksomheden IOspect, der bl.a. udvikler software til mobile enheder, en ny grøn profil, og et værktøj til at følge egen indsats og reducere nogle af de negative konsekvenser, der er ved at drive en app-virksomhed.

– En profil, der kommunikerer en virksomheds opfyldelse af de 17 verdensmål, er ikke tidligere set i Nordvestjylland, fortæller Bo Immersen, indehaver af Thybo og Co.

En FN 17 bæredygtighedsprofil er en oversigt, der viser, hvordan virksomheden arbejder med de 17 verdensmål i øjeblikket, og hvordan de vil forbedre sig fremadrettet.

Profilen er et værdifuldt dokument, som kan fremvises til kunder og offentlige indkøbere, som har en grøn indkøbspolitik. Profilen er et bevis for, at man er en seriøs samarbejdspartner, som tager sit globale ansvar alvorligt.

IOspect har de sidste par måneder gennemgået en proces, hvor Bo Immersen har samlet data ind om virksomhedens interne drift, arbejdsmiljø og effekter i hos interessenterne i virksomhedens værdikæde.

Alle informationerne analyseres og holdes op mod de 17 verdensmål og 169 delmål. Efterfølgende er medarbejderne blevet involveret i at finde nye måder at arbejde for verdensmålene og har herefter prioriteret indsatserne sammen med ledelsen. Til sidst er de vigtigste data og indsatser samlet i en FN 17 bæredygtighedsprofil.

– For os har dette været et super værktøj. Det har synliggjort flere af vores processer på en måde vi ikke tidligere har haft i tankerne, begynder direktør i IOspect Jan Høilund Christensen.

– Vi kan allerede nu mærke at vores medarbejdere er stolte over at vi som virksomhed tager ansvar, og at vi dermed også tager samfundsmæssigt ansvar, som en IT virksomhed med kunder og leverandører i Danmark og internationalt. Men det vildeste for mig som direktør, er at vi som virksomhed nu har et stærkt produkt, og derved står endnu bedre i markedet fremadrettet, fortæller han.

En tredje Thisted-virksomhed har bidraget til profilen. Jonas Bauer fra Thys nye grafiske bureau Norsite har nemlig givet bæredygtighedsprofilen sit grafiske udtryk.

Forfatter

Related posts

Top