Thy til Kunsten klar med efterårsprogram

Det populære galleri er klar med både gamle kendinge og nye spændende kunstnere, når efterårets mange udstillinger skydes i gang.

– Fra sommerens storsælger i galleriet, stenkunstneren Steen Thomsen har vi modtaget endnu en serie smukke stenskulp-turer, som nu kan ses i galleriet. Der er tale om meget gennemførte forarbejdede og unikke kunstværker til yderst rimelige priser, fortæller gallerist Sanne Friis.

Nye billedkunstnere i galleriet er de to nordjyske malere Poul Christensen fra Halvrimmen, der udstiller sine lette og lyse landskabsmalerier i Caféen og Vibeke Leighton fra Nørhalne, der bidrager til udstillingen med sine figurative abstraktioner. Ligeledes ny er Knud Lykou fra Herning, der med sine små finurlige tegninger af skibe, flyvemaskiner, biler og luftballoner fortæller en historie om de gode gamle dage.

Kæmpe keramik udstilling
Der er en stor, bred og meget alsidig keramikudstilling med deltagelse af fire forskellige keramikere. Der vises keramik af tre af de mest kendte keramikere i Nordjylland, Aaen og Nielsen fra Hune, Hanne Munk Kure fra Skagen, Tina Ferch fra Aalborg.

Og sluttelig så har Sanne Friis selv fået en passion for keramikfremstillingen, og på udstillingen finder man naturlig-vis også et udvalg af hendes skåle, vaser, krus, tallerkner m.v.

Der er smukke unikke bronzeskulpturer af Bo Kalvslund, Holstebro og flotte bronze-vinpropper af Lene Purkær Stefansen, Ålborg.

På efterårsudstillingen udstilles også små malerier af billed-kunstneren Lis Grubak, glaskunst af Irma Juul, stenkunst af Mogens Christensen og Ejnar Andersens skulpturelle mose-eg.

Læs mere her

 

Forfatter

Related posts

Top