Thy skal på det store lærred

Det smukke, rå og autentiske Thy rammer det store lærred i 2022, når spillefilmen ‘Krysantemum’ har premiere.

Filmens instruktør og manuskriptforfatter Christian Bengtson er selv thybo, og han bliver draget af området, når han skriver sine fortællinger.

Der er tale om hans første spillefilm og i hovedrollerne finder man velkendte ansigter som Morten Hee Hansen, Henrik Birch og Karen Lise-Mynster

– Det har været rigtig fedt for mig at optage filmen i Thy og komme hjem i nogle omgivelser, som jeg kender rigtig godt. Det er her, jeg har boet størstedelen af mit liv, og jeg håber, man kan se, at det er en hjemstavnsfilm, fortæller han til Thisted Kommunes hjemmeside.

Christian Bengtson er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2019. Han har skrevet og instrueret flere Robert-nominerede kortfilm, herunder ‘Shiva’, ‘Draget’ og ‘Kaldet’. Derudover har han blandt andet været hovedforfatter på tv-serien ‘Noget om Emma’ og medforfatter på serien ‘Lover’.

Filmen, som optages i Thy, handler om den unge fyr Anders, der er anlægsgartner og sælger ulovligt krudt for at tjene lidt ekstra. En dag får han nys om, at hans far har store, økonomiske problemer grundet et olieudslip, og Anders ser det som en mulighed for at træde til og hjælpe ved at opjustere sit salg af ulovligt fyrværkeri.

Filmen er fiktion, men Christian Bengtson har lånt brudstykker, hændelser og oplevelser fra sit eget liv.

Krysantemum får efter planen premiere i de danske biografer i 2022.

Forfatter
Top