Thy sætter turbo på erhvervsudviklingen i 2016

Thisted Kommune og erhvervslivet skal i 2016 fokusere på udviklingen af erhvervslivet gennem service, dialog og konstruktive løsninger for at sikre en fortsat vækst i kommunen i 2016.

Sådan lød det fra Borgmester Lene Kjelgaard Jensen, da hun sendte kommunens hilsen til rekordmange 185 repræsentanter fra erhvervslivet i Thy til Thy Erhvervsforums traditionelle nytårskur på Montra Hotel Hanstholm fredag eftermiddag:

.

Og helt i tråd med borgmesterens opfordring til, at man erhverslivet og kommunens sammen danner grundlaget for fortsat vækst i kommunen og ikke mindst sikrer en god integration af områdets mange nye indbyggere, opfordrede Thy Erhvervsforums formand Lars Torrild til at tage godt imod globaliseringen, der lige pludseligt er kommet til Thy:

.

Kvamm Manaa

Kvamm og Manaa satte ord på “tilflytter
Til at give deltagerne et indblik i, hvordan det er at flytte til Thy fra København og hvad man i den anledniung “risikerer” at opleve, havde man fået Simon Kvamm og Morten Manaa, der begge er flyttet til Klitmøller med familier indenfor det sidste halve år, til at dele deres indtryk ved at bo i Thy som tilflyttere.

Og det blev en tur i tumbleren, hvor de to med en stort glimt i øjet og til salens store latterbrøl og klapsalver, satte fingrene ned nøjagtigt der, hvor thyboerne egentligt godt ved, at særpræget er på godt og ondt : fnidderiet i det daglige over småting, hjælpsomheden der kommer til udtryk, at man beder man om hjælp til at lægge tag på et legehus i haven, stiller der straks seks mand op og man  er færdige på to minutter. Til gengæld skal man sørge for at have øl nok hjemme – ellers ender man i bad standing. Ikke et øje var tørt.

Simon Kvamm kunne fortælle, at han ialtfald bliver et år længere end det år, familien først have planlagt. De er ganske enkelt faldet rigtigt godt til. Det samme med Morten Manaa, der overvejer at blive endnu længere og gerne vil åbne en cafe eller lignende i Klitmøller. Et sted ikke bare er en normal cafe, men en cafe med indhold, både når det gælder det kulinariske men også det kunstneriske.

 

Forfatter

Related posts

Top