Thy- og morsingboere dårligt stillede økonomisk

I en ny undersøgelse af de danske kommuners økonomiske forhold, foretaget af Mikonomi.dk, indtager kommuner fra Region Hovedstaden toppen.

9 ud af 10 af de bedst økonomisk stillede kommuner er fra Region Hovedstaden. Undersøgelsens store taber, er derimod Region Nordjylland, hvor 6 ud af 11 af regionens kommuner er i top 20 over de værst stillede kommuner.

På mange af de udvalgte kriterier, rangerer Region Nordjylland faktisk i bunden. Det eneste kriterium, hvori Region Nordjylland skiller sig ud på en positiv måde, skal findes i en lav gennemsnitlig husleje. Den gennemsnitlige husleje pr. kvadratmeter pr. år ligger på 745 kr., som er den laveste husleje blandt de fem regioner. For Region Hovedstaden er dette derimod 905 kr., mens det i Region Sjælland er 867 kr.

Derudover har Region Nordjylland den laveste kvadratmeterpris på 11.755 kr./m2. Dette, sammenholdt med at der ligeså er et relativt højt antal boliger til salg, kan tyde på, at husene i denne region ikke er så eftertragtede, konkluderes det i undersøgelsen.

Regionen har 2,23% antal huse til salg pr. indbygger.

Thisted Kommune
Thisted Kommune får i undersøgelsen en score på 48 ud af 90. Kommunens styrker ligger blandt andet i en lav husleje. På minussiden er, at borgerne ikke sparer så meget op til deres pension.

Morsø Kommune
Morsø Kommune får i undersøgelsen en scorer på 51 ud af 90. Styrkerne skal, som i Thisted Kommune, bl.a. findes i en lav gennemsnitlig husleje. Til gengæld trækker den gennemsnitlige lave indkomst ned i det samlede resultat.

Du kan læse mere om alle undersøgelsens kriterier i alle landets kommuner HER

Forfatter

Related posts

Top