Thy og Mors klar til Klovneløbet til fordel for Danske Hospitalsklovne

Klar, parat, start! Når deltagerne snører løbeskoene, og startskuddet lyder til Klovneløb, handler det om at have en hyggelig og sjov dag med familien.

I blandt andet Thy og på Mors er der den kommende tid klovneløb der skal være med til at skabe opmærksomhed om Danske Hospitalsklovne.

– Vi kender alle børn, som er eller har været indlagt på et sygehus, og som har glæde af hospitalsklovnene. Som løbeklub vil vi gerne støtte op om klovnenes arbejde og donere overskuddet fra løbet til Danske Hospitalsklovne, fortæller Kirsten Boller Pedersen fra løbeklubben Pinen og Plagen i Nykøbing Mors.

Hendes eget barnebarn har flere gange været indlagt, hvor han har mødt hospitalsklovnene, der har skabt liv på hospitalsgangene og i -stuerne.

Afhængig af donationer
Hospitalsklovne gør en positiv forskel for børn på landets børneafdelinger. De møder barnet bag sygdommen og tilbyder nærvær, humor og adspredelse, mens et barn er indlagt og skal igennem en behandling. Klovnene stilles gratis til rådighed på børneafdelingerne og honoreres af Danske Hospitalsklovne, som er afhængig af donationer for at kunne udføre arbejdet med at støtte børnene.

Foto: Danske Hospitalsklovne

Limfjord Update

Sidste år deltog knap 14.000 løbere i 69 Klovneløb fordelt over hele landet, og der blev doneret over 1,4 millioner kr. til Danske Hospitalsklovne.

Det koster 70 kr. at deltage i Klovneløb. Heraf går 56 kr. direkte til Danske Hospitalsklovnes arbejde, mens resten går til, at løbet kan afvikles.

Klovenløbet afvikles i Tilsted søndag d. 12. maj og i Nykøbing torsdag d. 13. juni. I Lemvig er der klovneløb søndag d. 16. juni.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top