Thy Museum får 1 mio. kr. fra staten

Opbevaringen af over 8 millioner museumsgenstande sikres rundt om i landet.

Folketingets Finansudvalg har godkendt regeringens ønske om at anvende 16,6 mio. kr. til en ekstraordinær indsats for at understøtte etableringen af tidssvarende magasiner på statsanerkendte museer. Et af disse museer er Museum Thy der kan se frem til at modtage 1 million kroner.

– Over hele landet opbevarer og sikrer vores museer historien om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra – på tværs af land og by, sociale skel. Det er en skat for fremtidige generationer. Men også en udfordring, for det er rigtig mange genstande der skal bevares. Ved ekstraordinært at give midler til magasinprojekter bidrager vi til en langsigtet løsning for vores museer, udtaler Kulturminister Rasmus Prehn.

Midlerne kommer fra den tidligere regerings projekt ’Kend dit Land’, hvor pengene er overskydende midler fra 2019, som ikke er uddelt til projekter i skoleåret 2019/2020. Projektet Kend dit land er ikke er blevet videreført på finansloven for 2020. Skoler, der allerede har fået tildelt midler i 2019, påvirkes ikke, og disse projekter gennemføres planmæssigt.

Derudover sikrer en  bevilling på godt 400.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen, at de forhistoriske samlinger på både Museum Mors og Museum Thy nu kommer under lup. Samtidig overtager Museum Thy ansvaret for samlingen på Mors.

Forfatter

Related posts

Top