Thy Motor Sport har 75 års jubilæum

Thy Motor Sport har i år 75-års jubilæum. Det bliver markeret de kommende dage.

Klubben startede i 1946 som et motocross-klub med egen bane, som var beliggende i Skjoldborg. Senere blev det mere orienteringskørsel, der blev det foretrukne og senere tog bilerne over for motorcyklerne.

Klubben har opført sin egen gokart-bane på 1250 meter, som er Danmarks længste bane. Banen ligger ved Thisted Lufthavn.

Thy Motor Spor afvikler i samarbejde med Thisted Motor Compagni 4. afdeling af det danske mesterskab i bilorientering lørdag den 21. august med start og mål hos Thisted Motor Compagni. Første start er kl. 13.30.

Rutelæggere er Ole Bach og Bjarne Agesen, og med løbsleder Ole Skov i spidsen for løbet, kan deltagerne se frem til et svært løb i det thy’ske terræn.

Deltagerne er inddelt i 4 klasser efter sværhedsgrad: M-klassen (mesterklassen), A-klassen, B-klassen og C-klassen. Løbets længde er for de laveste klasser 65 km. og for M-klassen 85 km.

Løbet køres på mange private veje, og derfor har rutelæggerne skulle indhente mange lodsejertilladelser for at benytte disse veje. Klubben har mødt stor velvilje hos lodsejerne, og uden deres tilladelser ville det være vanskeligt at afvikle løbet, så tak for det.

Der forventes ca. 40 hold til start fra hele landet. Thy Motor Sport stiller selv med flere hold, og hvor det særligt er to hold, som i øjeblikket fører DM i hver deres klasse. I A-klassen ligger Finn Hvidberg & Bjarne Nielsen på en førsteplads efter de første tre afdelinger. I Mesterklassen ligger Børge Holm & Jørn Mørup suverænt i spidsen.

Fra fredag den 20. til søndag den 22. august afvikles DM for Superkart på kart-banen i lufthavnen. Der forventes et deltagerantal på ca. 60-70 karts.