Thy-forfatter klar med opfølgning til succesdebut

I sin nye bog Jordskred. Maskuline digte giver forfatterem Anne Kalhave Brostrøm, der er bosat i Thisted, stemme til generationer af mænd, der er vokset op med fordringen om, at en maskulin mand ikke viser sårbarhed.

Man siger, at kvinder mangler en stemme, men at mænd mangler et sprog. For der ligger i vores tid stadig en fordring om, at en ’rigtig mand’ ikke må vise eller sætte ord på sin sårbarhed. Det er denne maskuline tavshed og den moderne mands kamp for og med maskulin sårbarhed, som forfatter Anne Kalhave Brostrøm ønsker at give en stemme med sin nye bog:

– Jeg har villet fortælle historien om en mand, der langsomt genfinder fodfæstet efter at have været ude i et følelses- og identitetsmæssigt jordskred. Jeg har valgt et mandligt fortæller-jeg, fordi jeg er optaget af, hvad det vil sige at være en moderne mand. Den traditionelle fordring om, at mænd ikke må vise eller sætte ord på deres sårbarhed, er dybt problematisk. Det skaber en ubalance i mange parforhold og er faktisk meget undertrykkende. Min bog er derfor også et opgør med det, man kalder ’milence’ eller masculine silence, fortæller hun.

I bogen følger læseren jeg-fortælleren Alba og hans rejse ind i sårbarhedens land, hvor han vakler mellem hengivelsen til og flugten fra sårbarheden. Der er ups and downs ligesom bølger.

Den er den anden bog i en planlagt serie på fire, der hver tager afsæt i ét af de fire elementer: Luft, jord, ild og vand. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Debutbogen Vindblæst. 48 øjeblikke blev udsolgt på en måned og udkom i andet oplag i 2020.

Forfatter
Top