Thy får national trafikpris for nytænkende cykelprojekt

6. klasses elever fra både Vestervig og Thisted er i centrum, når GF Trafikpris uddeles på fredag.  Det er GF Forsikrings fond, der står bag prisen, der gives til Tingstrup Skole, som har taget initiativet til en ny lånecykelordning. Med prisen følger 50.000 kroner.

Ofte laver skoler ikke cyklistprøve med deres elever i 6. klasse, fordi skolen ligger i et område, hvor de trafikale forhold har deres naturlige begrænsninger.

Nogle steder forsøger man at invitere elever fra en skole i fx et landdistrikt til at deltage i cykelundervisningen i den nærmeste by. Men her kan afstanden blive så stor, at der opstår en ny barriere opstår, nemlig transport af børnenes cykler. En anden barriere kan være, at børnene ikke har en cykel, eller at cyklen ikke er lovlig.

Men nu er problemerne løst – i hvert fald i Thisted Kommune. Her står lånecykler fremover klar til udlån, de skal blot reserveres hos Tingstrup Skole i Thisted. Idemanden bag er færdselskontaktlærer Poul Sivertsen.

– Poul er en ildsjæl, der griber bolden og søger økonomisk støtte til at løse et praktisk problem med manglende cykler til cyklistprøven. Nu har skolen 30 lånecykler, der endda er designet, så de nemt kan tilpasses børnenes højde, siger Jesper Sølund, der er formand for GF Fondens trafikpriskomite og dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik.

– Det fascinerende ved dette projekt er, at der bliver sat ind netop der, hvor barriererne er, så vi får flest mulige børn til at cykle og til at deltage i trafikundervisningen, fortsætter Jesper Sølund.

Det er GF Fondens håb, at ideen fra Thisted vil blive bredt ud til andre kommuner rundt om i landet.

Selve prisoverrækkelsen foregår fredag 19. maj kl. 8.00 på Tingstrup Skole i Thisted.

Foto : GF Forsikring

Forfatter

Related posts

Top