Thy Billedskole klar med 2016-kalendere

Siden september er de 11 elever på Thy Billedskoles hold blevet introduceret for diverse teknikker og muligheder for at bygge et billede op, bl.a. frottage, tegning og collage. De har desuden lært at male med farvekredsen.

Disse teknikker er netop blevet anvendt ved holdets afslutningsopgave, som præsenteres på onsdag.

Underlige sakse
I løbet af de sidste måneder er der bl.a. blevet eksperimenteret med blindtegning, og i onsdags var eleverne på inspirationstur på Det Gamle Rådhus, hvor kunstudstillingen MulThy- Mini vises.

– Vi har brugt underlige sakse, lim, blyant, caran dache-farver, pensler og vandfarver. Vi har malet og tegnet på sort og farvet papir, klippet og dannet nye kreationer. Motiverne, vi har arbejdet med, er landskab, portræt, historie og abstrakt, fortæller billedkunstner Annette Falk Lund, der har varetaget efterårets undervisning.

Det har været nærliggende for Annette Falk Lund at lade eleverne lave deres egne kalendere, fordi hun selv har produceret en
årlig kalender med reproduktioner af sine malerier siden 2004.

Flere billedskolehold
Fra årsskiftet udvider Thy Billedskole med et ekstra hold, så der fremover bliver mulighed for at tilbyde undervisning til elever fra 6.-9. klasse. Det er en ny bevilling fra Thisted Kommunes erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg, der har muliggjort udvidelsen af det populære tilbud.

Fra næste sæson er billedkunstner Pia Skogberg tilknyttet Thy Billedskole.

Pia Skogberg er daglig leder på Det grafiske Værksted på Kirsten Kjærs Museum og underviser i freelanceprojekter
for børn og voksne.

FAKTA:
Sted: Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Onsdag den 9. december fra kl. 16.30-17.30.

Forfatter

Related posts

Top