Thisteds nye akutlægebil skal skabe nærhed og tryghed

Fra 1. februar opgraderes det præhospitale beredskab i Thisted. I forbindelse med Region Nordjyllands budget 2021 blev der nemlig afsat penge til en døgndækket akutlægebil i Thisted.

Dermed opgraderes den eksisterende paramedicinerbil med en akutlæge. Den vestlige del af regionen har traditionelt lidt længere transporttid, og dermed er der gået længere tid, før patienten er mødt af lægefaglig behandling. Det ændres nu.

– Med en akutlægebil begynder den lægefaglige indsats allerede på skadesstedet. Paramedicineren og akutlægen er et stærkt team i bilen, og repræsenterer et minihospital i sig selv. Vi kan derfor påbegynde rigtig meget relevant behandling med det samme, siger lægefaglig direktør, Palle Juelsgaard i en pressemeddelse.

Det er et politisk ønske om at styrke indsatsen i nærområderne, der ligger bag finansieringen af ændringerne på det præhospitale område.

– Det er vigtigt, at trygheden når ud i hele regionen. Derfor priorriterede forligspartierne i budget 2021 penge til at styrke den præhospitale indsats i nærområderne. Akutlægebilen i Thisted er et af de prioriterede områder, som skal være med til at skabe tryghed og nærhed i de akutte tilbud, siger regionsrådsformand Ulla Astman i pressemeddelsen.

Fra 1. februar er der tre akutlægebiler i Region Nordjylland – i Aalborg, Hjørring og Thisted.

Foto: Niels Aage Skovbo

Forfatter

Related posts

Top