Thisted udpeget til Årets Danske Juleby

De sidste 15 år har Dansk Julemandslaug udpeget en dansk handelsby, som gør noget ekstraordinært, til at være årets juleby.

Idag, hvor der er præcis 4 måneder til juleaften, er Thisted officielt blevet udpeget som Årets Danske Juleby 2020.

Titlen som årets juleby betyder endnu flere og spændende juleaktiviteter ikke blot i december – men også allerede i starten af september.

– Det giver en masse muligheder for at gøre vores i forvejen hyggelige jul i Thisted endnu bedre. Da julen venter lige om hjørnet, er vi allerede i fuld gang med planlægningen, fortæller en glad handelschef Michael Vendelbo.

Julemanden fra Dansk Julemands Laug og Handelschef Michael Vendelbo. Foto: Christian Kjeldsen

Han vil endnu ikke løfte sløret for, hvad der kommer til at ske i december, men afslører dog at byen kommer til at emme af julehygge og at der vil blive spillet på alle de tangenter der er til rådighed:

– Vi arbejder også med forskellige nye tiltag, som det at være Årets Danske Juleby 2020, giver os, fortæller Michael Vendelbo.

Tiltagene ligger udover de faste traditioner med juletræstænding, jule-by-night osv.

Julefejring i september
Juleglade thyboer og gæster skal dog ikke vente helt til december før, at julen slippes løs i Thisted. For en kort periode i alt fald.

I weekenden den 4.-5.-6. september, er der nemlig lagt op til den helt store fejring af udpegningen til Årets Danske Juleby 2020.

– Det bliver en september-weekend helt ud over det sædvanlige. Vi får besøg af 40 medlemmer af Dansk Julemandslaug, der sammen med hele byen, vil fejre udpegningen. Jeg tør godt love, at det ikke kommer til at gå stille for sig, lover Michael Vendelbo.

Og det bekræfter et kig nedover programmet for dagene.

– Fredag starter vi med den officielle udpegning som Årets Danske Juleby og det sker på Store Torv i Thisted med taler af Dansk Julemandlaugs Vice-Oldermand samt Borgmester Ulla Vestergaard (A). Det er her Thisted By får overdraget den officielle status og ceremonien byder selvfølgeligt også på masser af julesange, fortæller Michael Vendelbo.

Efter den mere officielle del af arrangementet, vil de mange julemænd begive sig ud i byen, hvor børnene har mulighed for at få et foto sammen med julemanden.

Oppustelig kælebakke og kæmpe snowglobe
I det hele taget bliver temaet vinter den første weekend i september:

– Vi opstiller en oppustelig kælkebakke, en kæmpe snowglobe og så laver vi aktiviteter med snowboards, fortæller Michael Vendelbo.

Kopibandet John Mogensen Live spiller om aftenen, hvor der bliver mulighed for genhør med nogle af John Mogensens elskede klassikere ”To mennesker på en strand”, ”Fut i Fejemøjet” og så videre.

I forlængelse af koncerten vil lokale kendte personligheder dyste imod julemændene i forskellige discipliner.

– Det hele slutter hen på aftenen, hvor julemændene begiver sig gennem byen og ned på havnen, hvor de ganske enkelt springer i vandet, fortæller Michael Vendelbo.

Derudover byder weekenden på Det Store Kagebord, uddeling af risengrød, trylleri, anssigtsmaling, ballondyr og meget mere.

Om søndagen rykker de mange julemænd til Vorupør, hvor de rødklædte mænd bl.a. tager en dukkert i Vesterhavet.

 

Forfatter

Related posts

Top