Thisted sygehus lægges sammen Aalborg

Forretningsudvalget i Region Nordjylland har i dag stemt for at bakke op om at fjerne hospitalet i Thisted fra Regionshospital Nordjylland. I stedet lægges hospitalet ind under Aalborg Universitetshospital.

– Ved at fusionere med Aalborg Universitetshospital vil hospitalet i Thisted få et mere solidt fagligt og driftsmæssigt fundament. Samtidig har vi en forventning om, at en sammenlægning med Aalborg Universitetshospital vil forbedre lægedækningen, siger koncerndirektør Anne Bukh i en pressemeddelelse.

Baggrunden for forslaget er, at udfordringerne med at sikre de nødvendige faste speciallæger og dermed sikre en stabil drift i Thisted er øget – særligt gennem de seneste måneder. Det er stadig svært for Region Nordjylland at rekruttere faste speciallæger og på det seneste også svært at rekruttere lægevikarer.

Særligt udfordret er Akutmodtagelsen og det medicinske område.

– Det er vigtigt at understrege, at Regionshospitalet er lykkedes med at implementere mange af indsatserne i ”Sammen om Fremtidens Thisted”, men vi er nødt til at handle på, at den væsentligste udfordring ikke er løst. Derfor skal vores universitetshospital nu i spil, siger Anne Bukh.

 Efter at Forretningsudvalget har nikket ja til forslaget, skal forslaget politisk behandles i Regionsrådet den 20. marts.

Enhedslisten tog på Forretningsudvalgsmødet i dag forbehold for endelig stillingtagen.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top