Thisted stadig mere tilrøget end resten af Nordjylland

Den seneste sundhedsprofil for Region Nordjylland viser, at der er god grund til fortsat at hjælpe Thisted Kommunes borgere med at kvitte smøgerne. Også selv om antallet af rygere i Thisted Kommune generelt er dalende. I Sundhedsprofil 2013 oplyste 18 % af borgerne i Thisted Kommune, at de røg dagligt. Det er et fald sammenlignet med 2010, hvor 22,5 % af borgerne i Thisted Kommune røg dagligt. Alligevel ligger antallet af rygere i kommunen en procent højere end gennemsnittet for hele Region Nordjylland.

– Vi skal få flere rygere til at søge hjælp og støtte til et rygestop, fordi rygning er den største sundhedsrisiko i Danmark. Rygning skaber social ulighed i sundhed, og den ulighed kan kun nedbringes gennem rygestop. Derfor skal vi fastholde og accelerere den positive tendens til et fald i antallet af rygere, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Peter Sørensen. Han peger på de positive erfaringer med rygestopkurser som årsag til, at Thisted Kommune deltager i Sundhedsstyrelsens landsdækkende kampagne.

Rygestopkurser i Thisted Kommune
Det er gratis at deltage i Thisted Kommune rygestopkurser. Et kursus varer seks uger og gennemføres som hold ledet af kommunens rygestopinstruktør. Thisted Kommune tilbyder både rygestop i naturen og traditionelle rygestopkurser.

Kommende rygestopkurser:
Traditionelt rygestopkursus starter mandag den 13. april kl. 16.30-18.30 i Thy hallen
Rygestop i Naturen den 19. maj april kl. 16.30-18.30 ved Sundhedssporet med start fra parkeringspladsen på Hjardedalvej.

Morsø Kommune har netop gennemført en række yderst succesfulde rygestopkurser, hvor formanden for kommunens Social- & Sundhedsudvalg Michael Dahlgaard var en af dem, der gennemfik forløbet – med stor succes.

Forfatter

Related posts

Top