Thisted sejrer i ny sommerhusundersøgelse

Thisted og Struer Kommune er vinderne i en omfattende undersøgelse, som viser de kommuner i Danmark, hvor man får mest og mindst sommerhus for pengene. Begge kommuner er økonomisk fordelagtige, når man kigger på henholdsvis liggetid, grundskyld, indbrud pr. indbygger, kvadratmeterpris og udvikling i priserne.

– Det er populært at have sommerhus i Thisted Kommune, fordi man kan gøre en god økonomisk handel. Sommerhusejerne bruger typisk deres fritidshuse til én af tre forskellige ting. Mange bruger fritidshuset til almindelig personlig forbrug. Andre tjener penge ved at leje sommerhuset ud. Til sidst er der også en del, som har pengene anbragt i boligen, og har dermed købt sommerhuset som en investering, forklarer Jørgen Gravesen, indehaver af EDC Jørgen Gravesen.

Morsø Kommune fremgår ikke i undersøgelsen da der er førre end 20 fritidsboliger til salg, og fordi der er solgt færre end 5 om året. Kilde: lånio.dk

Lang liggetid og stigende priser
I Thisted og Struer Kommuner er liggetiden lang, hvilket betyder, at man som potentiel køber har mulighed for at forhandle om købsprisen på sommerhuset. Grundskylden er til gengæld lavere i Thisted, end den er i Struer. Grundskylden i Thisted er på 3.737 kr., mens grundskylden i Struer er på 4.923 kr. Struer Kommune kræver altså en højere ejendomsskat på jorden end Thisted.

Til gengæld er timingen lige nu bedre i Struer Kommune, da sommerhuspriserne er meget lave sammenlignet med de sidste 5 år. I Thisted Kommune har udviklingen i sommerhuspriser været meget konstant de sidste 5 år, men Jørgen Gravesen mener, at priserne snart stiger:

– Det kommer ikke bag på mig, at Thisted Kommune er vinder af undersøgelsen. Priserne skal nemlig til at stige, så det er muligt at lave en god handel netop nu. Udover Thisteds økonomiske fordele er lokationen også god. Thy tilbyder Danmarks første nationalpark, som er blevet en stor succes, da den tiltrækker mange turister. Ydermere finder man Cold Hawaii i Klitmøller, som er Danmarks bedste sted at surfe.

Du kan læse mere om undersøgelsen HER

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top