Thisted mest erhvervsvenlig – bøllebank til Morsø

Den årlige analyse fra Dansk Byggeri kårer Thisted som den mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland, og Thisted ligger nummer 15 på landsplan. Aalborg er stadig en af landets mindst erhvervsvenlige kommuner, og Morsø har taget sig en gevaldig rutsjetur ned af listen.

Der er stor forskel på, hvor erhvervsvenlige de nordjyske kommuner er. Thisted er nummer 15 på listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner skarpt efterfulgt af Mariagerfjord på plads nummer 21 og Hjørring på plads nummer 27.

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som er baseret på 28 forskellige nøgletal og parametre, der handler om alt fra ventetiden på en byggetilladelse til størrelsen på de gebyrer, som kommunerne opkræver hos virksomhederne og kommunernes brug af arbejdsgarantier.

– Thisted har stille og roligt arbejdet sig op ad listen. Det er rigtig godt gået. Jeg er stolt af, at vi har tre kommuner med i top 30 over landets mest erhvervsvenlige kommuner, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen.

Morsø var sidste år den tredje mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Men i år skal man langt ned ad listen for at finde kommunen på plads nummer 71.

– Det er drønærgerligt, men hvis kommunerne ikke hele tiden arbejder med at tilpasse og forbedre deres erhvervsforhold, er der andre og mere aktive kommuner, som overhaler dem. Samtidig er der også sket forringelser i Morsø. Genbrugspladsen har fx fået kortere åbningstider, og ventetiden på en byggetilladelse er blevet længere, forklarer Ole Bæk Pedersen og tilføjer:

– Jeg håber, at den her rutsjetur er et wake up call, og at kommunen straks går i gang med at se på, hvordan de kan komme tilbage blandt landets mest erhvervsvenlige.

Forfatter

Related posts

Top