Thisted Lufthavn kan få landets første bane til dragracing

Landets første permanente bane til dragracing kan blive en realitet ved Thisted Lufthavn. Thisted Kommune har inviteret Dragracing Club Denmark til møde om planerne.

Dragracing er en motorsport, hvor to køretøjer dyster om at accelerere hurtigst, og det kræver en speciel bane:

– Den skal være helt lige og 700 meter lang, 200 meter til at accelere på og 500 meter til at bremse op, fortæller Holger Dueholm, formand for foreningen Dragrace Club Denmark, til DR P4 Midt & Vest.

Hidtil er stævner i Danmark foregået som engangsforestillinger på for eksempel landingsbaner i lufthavne. Men nu håber dragracerne altså, at det vil lykkes at få en permanent bane.

Foto: Dragracing Club Denmark

– Der er jo idrætshaller og fodboldbaner overalt i landet, men der er ikke en eneste bane til dragracing, selv om vi har dyrket sporten i 40 år herhjemme. Det er lidt uretfærdigt, mener Holger Dueholm.

Budget på mere end 10 mio. kr.
Det aktuelle projekt Thy Dragracing Park har et budget på 10,4 millioner kroner. Det er tanken at placere dragracingbanen parallelt med landingsbanen i Thisted Lufthavn og forsyne banen med en særlig type asfaltbelægning, som er ideel til accelererende køretøjer. På mandag er Holger Dueholm inviteret til møde med politikerne i Thisted Kommune om planerne.

– Det er bestemt positivt. Men vi har før haft gang i projekter flere steder i landet, der er blevet droppet, når først naboerne begynder at klage. Så jeg er behersket optimist, siger han.

Formanden for Thisted Kommunes teknik- og miljøudvalg Esben Oddershede vil vente med at udtale sig til efter mødet med dragracingklubben på mandag:

– Vi skal vide mere om projektet, før vi tager stilling. Det er derfor, at vi har inviteret Dragracing Club Danmark til kommunen, siger han.

Foto: Dragracing Club Denmark

 

Forfatter

Related posts

Top