Thisted Kommune valgt som operatør på asylnødcenter

Kontakten med de ca. 400 asylansøgere, som i de kommende uger flytter ind i en asyllejr i Thisted, bliver en driftsopgave for Thisted Kommune.

Når de første asylansøgere på torsdag forventes at flytte ind i Beredskabsstyrelsens bygninger og senere i en pilotteltlejr i Thisted, bliver det Thisted Kommune, som dels står for klargøringen og sidenhen også driften af asyllejren.

Regeringen har således udset sig Thisted Kommune som operatør på opgaven, og denne beslutning har Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune i dag valgt at imødekomme.

– Regeringen har givet os en opgave, som Thisted Kommune vil forsøge at løfte på bedste vis. De kommende dage fortsætter vi derfor den tætte dialog med Udlændingestyrelsen, så vi kan blive klar til at tage imod asylansøgerne i Thisted på en god og ordentlig facon, siger Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.

Med den nye opgave, som Regeringen har overdraget til Thisted Kommune, forventes 5-7 nye medarbejdere at skulle ansættes i Thisted Kommune. Den primære opgave bliver at varetage den daglige kontakt med asyllejrens beboere.

De første asylansøgere forventes at flytte ind i Beredskabsstyrelsen bygninger i Thisted på torsdag den 19. november. Når pladserne her er fyldt ud, vil de resterende asylansøgere flytte ind i en teltlejr på Beredskabsstyrelsens øvrige areal.

Regeringens valg af Thisted Kommune som operatør af asyllejren bliver sendt til efterretning på Kommunalbestyrelsens møde tirsdag den 24. november.

Forfatter

Related posts

Top