Thisted Kommune overvejer at betale regninger før tid

Forleden meddelte Morsø Kommune, at man havde besluttet at betale alle skyldige regninger til private leverandører med det samme – altså før forfaldsdato. Beløbet løber op i 11,6 millioner kroner.

Det sker for at afhjælpe det private erhvervslivs likviditetssituation, som kan være påvirket i denne tid med coronavirus og ændrede adfærds- og købsmønstre.

I Thisted Kommune er man grundlæggende positivt indstillet overfor at hjælpe med hurtig betaling i tilfælde af virksomheder der skulle være i likviditetsproblemer.

Kommunaldirektør i Thisted Ulrik Andersen. Foto: Thisted Kommune

– Vi er pt. ved at undersøge hvordan vi kan gøre det i praksis. Vi arbejder bl.a. med automatisk fakturabehandling, og det system skal kunne håndtere en anden betalingsdato end den der er sat på fakturaen, fortæller kommunaldirektør Ulrik Andersen.

Begrænset hvad der er at hente
Han oplyser dog, at rigtig mange virksomheder har en betalingsfrist på 14 dage. Derfor vil det være begrænset hvor meget der er at hente.

– Men skulle der være en virksomhed der har brug for en hurtig betaling fra os, skal de naturligvis bare kontakte os, så finder vi ud af det, slutter kommunaldirektøren.

Udmeldingen glæder Liberal Alliances Casper Søe-Larsen, der igår spurgte både kommunaldirektøren og borgmester Ulla Vestergaard til muligheden for at hjælpe de private virksomheder i en svær tid:

– Jeg finder det helt naturligt, at kommunen afsøger alle muligheder for, at understøtte virksomheder i denne helt særlige situation. Selv små ting nytter og derfor er jeg glad for, at kommunaldirektøren undersøger muligheden for at betale udestående tidligere end planlagt, skriver han i en mail til LimfjordUpdate.dk.

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top