Thisted kommune oplever stor stigning i iværksættere

En stigning på næsten 20 % iværksættere, der har været gennem Thy Erhvervsforum, har givet travlhed for erhvervskonsulenterne.

– Vi har arbejdet med mange spændene iværksættere hvor vi allerede nu kan se at de er godt på vej til at lykkedes med deres virksomhed. Vi har virkelig haft fokus på at vejlede vores iværksættere til at forberede sig grundig inden de starter op, så risikoen for fatale begynderfejl minimeres betydeligt, siger erhvervskonsulent Per Kristensen.

Thy Erhvervsforum har haft masser af iværksættere på skolebænken.

– Vi har haft 110 iværksættere til at deltage i vores nordjyske iværksætterprogram som er koordineret af Væksthus Nordjylland. Programmet giver mulighed for at få tilskud til ekstern rådgivning og timerne er blevet brugt flittigt hos vores lokale rådgivere, siger erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim.

Ny iværksætter indsats på vej
Thy Erhversforum arbejder i øjeblikket på at klargøre implementeringen af en helt ny og spændende iværksætterindsats som kort fortalt kommer til at forgå på fire forskellige niveauer.

”Iværksætter Afklaring” er den første med ugentlige åbne vejledninger og mulighed for at trække gratis på lokale rådgivere.
”NIN-startUP” indeholder yderligere eksterne timer til rådgivning, iværksætter netværk og yderligere vejledning af erhvervskonsulenterne.

”VIP – Vækstiværksætter” der indeholder større beløb til rådgivning, men her kræves også at virksomheden har en god omsætning og medarbejdere. Dette program er beregnet for virksomheder op til 3 år med konkrete vækstmål.

”VIP+ Vækstboost” ordning” hvor 25 konsulenttimer til blandt andet eksportsparring kommer ind i billedet. Programmet er rettet mod virksomheder op til 5 år.

Thy Erhversforum ser den store interesse indenfor iværksætteri meget positivt og som et tegn på et erhvervsliv i fremgang og et erhvervsklima på vej op. Den nye iværksætterordning vil kunne findes på www.thyef.dk i starten af det nye år.

Forfatter

Related posts

Top