Thisted Kommune klar med hurtig betaling af fakturaer

Mange virksomheder oplever i tiden at blive hårdt pressede på økonomien og deres likviditet, i og med, at coronasmitten har gjort sit indtog i Danmark. Det betyder blandt andet et fald i produktioner, ligesom særligt turisme- og transportområderne bliver udfordrede dagligt.

Thisted Kommune har derfor valgt at suspendere den betalingsfrist, som vi normalt arbejder ud fra, nemlig 30 dage. Det betyder, at lokale virksomheder, som fortsat leverer varer eller tjenesteydelser til Thisted Kommune, derfor hurtigere får deres betalinger i hus.

– Vi skal selvfølgelig stå sammen i denne tid, både kommunalt og private, og derfor er en hurtigere betaling af vores fakturaer en af de ting vi kan gøre overfor det lokale erhvervsliv. Derfor vil vi ekspedere fakturaer over 5.000 kr. hurtigt, og altså suspendere 30 dages betalingsfristen, fortæller Ulrik Andersen, kommunaldirektør.

Ellen Dissing, som er økonomichef i Thisted Kommune, supplerer:

– Vi har i dag en robot, der betaler de elektroniske fakturaer på under 5.000 kr. Det vil sige, at fakturaerne automatisk bliver betalt efter de forfaldsdatoer, som virksomhederne sætter på. Men for alle fakturaer over 5.000 kr. vil vores medarbejdere gøre deres bedste for at betale dem hurtigst muligt. Vi forventer ca. 55 fakturaer over 5.000 kr. pr. dag.

Det betyder også, at lokale virksomheder er velkomne til at sætte en kortere betalingsfrist på de regninger, der bliver sendt til Thisted Kommune.

Godt med opbakning til små og mellemstore virksomheder
Hos Thy Erhvervsforum glæder man sig over, at man i kommunen har valgt at tage dette skridt i en særdeles udfordrende tid for mange små og mellemstore virksomheder:

– Det er stærkt, at kommunen på den måde bakker op om det lokale erhvervsliv. Et tiltag som dette kan sammen med b.la. regeringens hjælpepakker være medvirkende faktor til at holde nogle af de virksomheder der har det sværest oven vande, udtaler Mikkel Johansen, der er nytiltrådt erhvervschef ved Thy Erhvervsforum, mens han supplerer:

– Især de små og mellemstore virksomheder vil givetvis kunne drage fordel af, at pengene hurtigere ryger i kassen, da de oftest ikke har en stor kapital at trække på. Ved at Thisted kommune nu fremskynder betalingen af deres udestående, har de bedre forudsætning for at opretholde en fornuftig likviditet, så de stadig kan udbetale løn, betale deres leverandører, og så videre.

LÆS OGSÅ:

Thisted Kommune overvejer at betale regninger før tid

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top