Thisted Kommune giver 10 minutters ekstra rengøring efter nedlukning

De borgere, som modtager hjælp til rengøringen af Thisted Kommune, bliver som kompensation for manglende rengøring under corona-nedlukningen tilbudt 10 minutters ekstra rengøring.

Men dén løsning er ikke andet end til grin, hvis man spørger Ældre Sagen. Seniorkonsulent Per Tostenæs mener, at det er i strid med det som folketinget har besluttet at kommunerne skal tilbyde: En grundig rengøring i forbindelse med, at den kommunale rengøring i private hjem starter op igen.

– At man tror, man kan kompensere med ti minutters ekstra rengøring, synes vi, er at gøre grin med folk, siger seniorkonsulenten til TV Midtvest.

At 10 minutter skulle være nok til at komme de nullermænd til livs der måtte have hobet sig om, er en vurdering fagfolk er kommet frem til efter en henvendelse fra Thisted Kommune.

De afsatte ti minutter ekstra kan dog afviges en smule, hvis tiden er til det, fortæller Social- og Sundhedsdirektør i Thisted Kommune, Tue  Von Påhlman, til TV Midtvest:

– Det, der er vigtig for mig, er, at opgaven bliver løst, og hvis 10 minutter ikke er nok, så må man se, om man ikke kan lægge et par minutter mere på, forklarer han.

Det er besluttet, at den ekstra rengøring gælder alle. Borgerne skal med andre ord ikke igennem en individuel vurdering for at blive berettiget til ekstra rengøring.

I slutningen af maj indgik Kommunernes Landsforening og regeringen en aftaler der betyder, at kommunerne modtager 2,6 milliarder kroner i kompensation for ekstraudgifter til for eksempel ekstra rengøring hos borgerne.

Forfatter

Related posts

Top