Thisted Kommune går videre med søgsmål mod staten

Et juridisk notat anbefaler, at 20 kommuner, heriblandt Thisted Kommune, går videre med planen om at sagsøge staten for fejl i udligningssystemet.

Sagen handler om, at der ifølge kommunerne har været en fejl i registreringen af udlændinges uddannelsesniveau. Det har haft betydning for omfordelingen af midler mellem kommunerne.

Kommuner med udlændinge med lav eller ingen uddannelse har fået “for lidt” i tilskud i forhold til kommuner med mange veluddannede udlændinge, lyder argumentet.

Allerede i 2014 blev Økonomi- og Indenrigsministeriet gjort opmærksom på fejlen. Men der er først blevet rettet op på de forkerte beregninger med virkning fra 2019.

Det juridiske notat konkluderer, at der kan gøres krav gældende over for staten med tilbagevirkende kraft mindst to år tilbage. Beløbets størrelse og kravet mod staten er endnu ikke gjort op.

Borgmestrene skal tilbage til deres bagland og finde ud af om der er opbakning til at skrive under på den endelige stævning mod staten.

Statens advokat, Kammeradvokaten, har tidligere konkluderet, at man ikke mener, der er noget at komme efter.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har tidligere kaldt truslen om søgsmål for “spild af skatteborgernes penge”.

De 20 kommuner, der er involveret i processen, er Thisted, Hjørring, Guldborgsund, Næstved, Odsherred, Lolland, Svendborg, Rebild, Assens, Mariagerfjord, Randers, Lejre, Stevns, Vordingborg, Frederikshavn, Frederikssund, Jammerbugt, Brønderslev, Kerteminde og Bornholm.

/ritzau/

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top