Thisted Kommune bør tilbyde gratis øko-omlægningstjek

Thisted Kommune bør tilbyde de landmænd i kommunen, som ikke allerede har omlagt til økologisk drift, et gratis, frivilligt og uforpligtende øko-omlægningstjek. Sådan lyder et forslag fra Alternativets Joachim Plaetner Kjeldsen.

Han har derfor bedt om, at forslaget bliver diskuteret på det næste kommunalbestyrelsesmøde.

– I alt 26 af landets kommuner har i de senere år tilbudt deres landmænd øko-omlægningstjek som led i kommunernes erhvervs- miljø, og/eller drikkevandspolitik. Fonden for Økologisk Landsbrug finansierer omlægningstjekkene, som udføres af Økologisk Landsforening i eventuelt samarbejde med lokale landboforeninger, skriver Joachim Plaetner Kjeldsen i sit forslag.

– Økologisk landbrug foregår uden anvendelse af pesticider, og derfor er en indsats for at øge omlægningen til denne driftsform også et omkostningseffektivt redskab til at beskytte kommunens drikkevandsreserver mod forurening med pesticidrester. Samtidig understøtter en omlægningsindsats Thisted Kommunes Energi- og ressourcepolitiks indsatsområde 3: “Formålet med indsatsområdet er at anspore til grøn erhvervsomstilling i de lokale virksomheder, herunder landbrug og fiskeri.”, fortæller Joachim Plaetner Kjeldsen.

Foto : Morsø Landbrugsskole

Forfatter

Related posts

Top