Thisted klar til corona-sikker fejring af Årets Danske Juleby

Når Thisted by i weekenden fejrer udnævnelsen til Årets Danske Juleby, er der taget en lang række initiativer, der skal give en corona-sikker afvikling af festlighederne.
Det slår handelschef Michael Vendelbo fast.

– Vi ensretter gågaden med “soldater” og skilte, der opfordrer gæsterne til at holde til højre i gågaden, fortæller han og siger samtidig, at der i alle butikker vil være både afstandsmærker og håndsprit.

Men det er ikke kun i butikkerne, at de forhåbentlig mange gæster kan afspritte hænderne. Der er nemlig blevet lejet spritstandere, som bliver stillet op til fri afbenyttelse i hele bymidten. Derudover bliver der uddelt gratis mundbind til dem der gerne vil benytte sig af sådan et for en sikkerheds skyld:

Julemanden fra Dansk Julemands Laug og Handelschef Michael Vendelbo. Foto: Christian Kjeldsen

Vi er i tæt løbende dialog med vores medlemmer således, at de står stærkt rustede til at håndtere kunderne i butikkerne og give alle en tryg handelsoplevelse, lyder det fra Michael Vendelbo.

Thisted By samarbejder løbende med Thisted Kommune, Thy Turistforening samt Thy Erhvervsforum for hele tiden at være på forkant med udviklingen omkring Covid-19 således, at Thy er et trygt sted at færdes, uanset om man skal handle eller i øvrigt bevæger sig i det offentlige rum.

– Det er vores største prioritet at sikre, at vi ikke er med til at eskalere pandemien, omvendt er det vores opgave som handelsby at sikre liv i byen – så der er en by på den anden side af Covid-19, påpeger Michael Vendelbo.

Han opfordrer gæsterne til at passe på sig selv og hinanden og at følge Sundhedsstyrelsens råd om at holde afstand, spritte hænder og holde en god nyse-/hosteetikette.

Fredag og lørdag indtager omkring 40 julmænd byen med juleparade, modeshow med julemandsmoden gennem de seneste næsten 100 år, sneboldkamp, risengrødspisning for blot at nævne nogle af de ting der sker.

Søndag drager julemændene til Vorupør, hvor der venter en tur i havbadet. Det våde element kommer julemændene dog til at stifte bekendtskab med allerede fredag aften, hvor de springer i Thisted Havn.

Forfatter

Related posts

Top