Thisted Forsikring uddelte penge til lokale projekter

Thisted Forsikring uddelte i går den sidste runde af årets omgang af Lokalsikringsprisen.

– Lokalsikringsprisen er Thisted Forsikrings måde at give tilbage til lokalsamfundet på. Bunken på 308 ansøgninger var en bunke fuld af rigtig gode projekter. Fælles for alle de gode projekter og initiativer er at de er med til at skabe det gode liv ude i vores lokalsamfund. Det handler om fællesskab. Herude sidder vi ikke og venter på at der kommer nogen fra København og holder os i hånden. Vi kan selv og gør det selv, fortæller adm. direktør Dennis Rene Pedersen.

Det var 10. gang Thisted Forsikring uddelte Lokalsikringsprisen.

Hermed tildelingerne samt Thisted Forsikrings motivering for tildelingerne:

ÅRETS LOKALFAVORIT
Her afgør en afstemning på nettet, hvem der skal have de tre priser, og vinderne blev:

Farstrup Vildtpleje – Lokalfavorit – 3. plads – 10.000
Farstrup Vildtpleje tager sig ikke kun af nødstedte dyr. Deres motto er nemlig: Mennesker hjælper dyr – dyr hjælper mennesker. Det at hjælpe og give omsorg for dyr kan også hjælpe mennesker til at vokse og lære at stå på egne ben og klare sig i livet. Derfor passes dyrene på Farstrup Vildtpleje delvist af udsatte unge med særlige behov. De unge kommer fra Jobcenteret, fra specialklasser og institutioner. På Farstrup Vildtpleje får de unge støtte – og føler at de gør en forskel. Farstrup Vildtpleje kom ind på en 3. plads i Lokalfavorit-afstemningen. De får derfor 10.000 kroner der skal gå til at renovere en skurvogn. Så de unge kan få et lunt og godt sted at være når det er tid til pause og en snak.

Vils Borgerforening – lokalfavorit 2. plads – 15.000
I Vils bliver de flere og flere. Børnefamilierne flytter til. Det lokale liv blomstrer. Nu har de gang i at lave en helt ny købmandsbutik. Det er nemlig i købmandsbutikken at det hele sker, og folk mødes. Den er byens mødested. Derfor skal der være en borgercafé i købmandsbutikken. Caféen bliver et samlingssted. Stedet hvor ”verdenssituationen i Vils og omegn” kan ordnes over en kop kaffe. Borgerne i Vils blev nr. to i Lokalfavorit-afstemningen og får derfor 15.000 kroner til caféborde, stole og en kaffemaskine til borgercaféen.

Vinding Borgerforening – nr. 1 i Lokalfavorit – 25.000
I landsbyen Sørvad er to naturområder adskilt af den befærdede Løgagervej. På den ene side af vejen er der blandt andet en skøjtesø, en børnefiskesø og et madpakkehus. På den anden side af vejen ligger Naturcirklen der har skovlegeplads, bålhytte og shelters. Skoler, børnehave og dagplejen bruger naturen meget. Men det er ikke trygt nok at komme fra det ene naturområde til det andet. Derfor indsendte Vinding Borgerforening en ansøgning til Lokalsikringsprisen. Så de kunne få støtte til at lave en sti og en rampe der kan gøre det sikkert at komme frem og tilbage. Vi tog dem med som Lokalfavoritter, og det gik rigtig godt. Så godt at projektet fik allerflest stemmer og dermed får 25.000 kroner som skal bruges til at etablere en sikker forbindelse.

LOKALSIKRINGSPRISEN
Lokalsikringsprisen går til projekter som Thisted Forsikring vælger ud.

Lions Thisted – 25.000
Lions Thisted yder støtte til humanitære og almennyttige formål i Thisted. Klubben gør et stort stykke arbejde for det lokale liv. Vi er glade for at støtte Lions Thisted med i alt 25.000 kroner som allerede er brugt! Pengene har Lions Thisted nemlig straks sendt videre til Thisted Lilleby og Thy Sangskole! En stor tak til Lions Thisted for klubbens utrættelige velgørende arbejde.

Foreningen Huset Herning – 14.5000
HUSET i Herning er et alkoholfrit aktivitets- og samværssted for udsatte børnefamilier, psykisk sårbare, ensomme og tidligere alkoholmisbrugere. Her kan man få støtte, selskab, lektiehjælp – og hygge. Vi ved fra Headspace i Herning som vi også støtter, at HUSET gør et rigtig godt stykke arbejde! HUSET søger støtte til noget så enkelt et poolbord til opholdsstuen. Det er nemlig godt med leg og latter, når hverdagen er svær. Så skal der være pusterum. HUSET var med i Lokalfavoritafstemningen, men fik ikke stemmer nok. Det kunne vi ikke bære. Når man er sårbar, har man brug for en ekstra hjælpende hånd. Det er der ingen skam i. Derfor giver vi HUSET 14.500 kroner så de kan få et poolbord.

Hanstholm Kulturhus – 5.000
Der er gang i Hanstholm. Så enkelt kan det vel siges. Nye restauranter, udvidelse af havnen. I weekenden dukkede 2.500 mennesker op til vandkantsmesse på Hotel Montra. Hanstholm Kulturhus er tidligere kendt som Hanstholm Kunstforening. Kulturhuset vil være et inspirerende sted for alle gæster, både lokale og turister. Huset ligger smukt og dramatisk på den øverste og mest stormomsuste plet i Hanstholm. Herfra kan det føles som om man næsten kan se til Norge. Vi støtter Hanstholm Kulturhus med 5.000 kroner til nye møbler til inde og ude.

Thisted Kirkes Drenge-Mandekor – 10.600
Thisted Kirkes Drenge-Mandskor er kendt for en meget høj musikalsk standard. Koret arbejder sammen med Aalborg Symfoniorkester. Takket være koret kan vi for eksempel opleve større klassiske værker og oratorier i Thisted Kirke. Koret rejser ofte for at give koncerter og repræsenterer på den måde Thisted og Thy rundt om i Danmark. Når koret giver koncert, er de klædt i sorte jakkesæt og hvide skjorter. Det betaler de selv. Nu har vi valgt at støtte koret med 10.600 kroner så de kan være ens klædt i poloshirts når de er sted på koncertturneer, til prøver og så videre. Det ser godt ud og giver følelsen af fællesskab. Det er vigtigt.

Thisted Ro- og Kajakklub – 32.000
Cold Hawaii er ikke kun ude ved kysten. Cold Hawaii Inland hedder det ved Thisted Bredning. Her holder Thisted Ro- og Kajakklub til. Fjorden er ikke så vild som Vesterhavet. Det giver rigtig gode forhold til at træne Stand Up Paddle – altså den mere og mere populære form for surfing hvor man står på brættet og bruger en paddel til at komme frem og fange bølger med. Ungdomsafdelingen i ro- og kajakklubben prøver nærmest alt af der kan komme på vandet. De sidste par år har ungdomsafdelingen lånt fire SUP boards af DGI – med stor succes. SUP er en god træningsform der giver god balance og styrker hele kroppen. Vi vil gerne hjælpe de unge i klubben med at få sine egne SUP boards. Vi er derfor glade for at give 32.000 kroner til Thisted Ro- og Kajakklub.

Thorsted Beboerforening, frimenighed og friskole – 20.000
Er der noget der er godt, så er det at overnatte i det fri, mens flammerne i bålet bliver til gløder. Landsbyen Thorsted ligger lige ved kanten til Nationalpark Thy. På friskolens område er der allerede bygget et shelter som gerne må bruges af alle. Det kan både være børnehaver, spejdere og vandringsfolk på vej fra a til b i vores smukke natur. Tænk hvis der også var en bålhytte som kunne bruges af alle. Så kan shelteret komme på www.teltpladser.dk, så endnu flere finder ud af at muligheden er der. Sådan en bålhytte vil de bygge i Thorsted. De skal bare have penge til materialerne, siger de, så klarer de resten selv. Det vil vi gerne støtte med 20.000 kroner. Så kommer Thorsted selv med knofedtet.

Østerild og Omegns Borgerforening – 15.000
Der var en gang hvor planerne store supervindmøller i Østerild gav en masse ballade. Hvad godt skulle det gøre for Østerild? Kunne man overhovedet få noget godt ud af det? Nu står vindmøllerne der. Allerede nu kommer der tusindvis af besøgende årligt for at se vindmøllerne der er over 200 meter høje. Med støtte fra Realdania opføres et nyt besøgscenter. Man håber at centeret vil være med til at sikre at der kommer op til 50.000 besøgende om året til vindmøllerne. Det skal også komme Østerild til gavn – og det vil vi gerne være med til at sikre. Derfor vil vi gerne støtte arbejdet med at etablere en sti fra Østerild by til testcenteret. Projektet støttes også af andre fonde og af Thisted Kommune. Det er et rigtig godt eksempel på lokalt samarbejde. Vi er derfor ekstra glade for at blive spurgt om vi vil være med – og glade for at vi kan støtte projektet med 15.000 kroner.

Fotos: Bertel Bolt

 

Forfatter

Related posts

Top