Thisted Forsikring: Overskud på 19 mio. i første halvår

Der er helt styr på sagerne i Thisted Forsikring. Halvårsregnskabet for det lokale forsikringsselskab viser et veldrevet selskab i sund vækst.

Konkurrencen på forsikringsmarkedet i Danmark er skærpet betydeligt i de seneste to-tre år. De store københavnerbaserede selskaber spiller med musklerne for at tjene penge til aktionærerne – men det skræmmer ikke administrerende direktør i Thisted Forsikring Dennis René Petersen. Det lokale selskab har nemlig ikke svært ved at overbevise kunderne om at det gør en forskel at have sine forsikringer placeret hos et kundeejet, lokalt selskab der kender lokalområdet og sine kunder rigtig godt.

Ikke så ringe endda
– Vi holder fast i vores strategi om at udvikle kerneforretningen – at tilbyde kundetilpassede løsninger med en grundig og imødekommende betjening, af medarbejdere der kender lokalområdet godt, Og derfor er vi selvfølgelig glade af at også det nye halvårsregnskab viser at den positive udvikling for Thisted Forsikring fortsætter. Vi kan i halvårsregnskabet fremvise en vækst på 5,6 procent på toplinjen, hvilket er pænt over den generelle udvikling i branchen. Det er faktisk ikke så ringe endda, siger Dennis René Petersen med et glimt i øjet.

Hvad får selskabets kunder egentlig ud af et flot halvårsregnskab, kunne man spørge? Det svarer den administrerende direktør gerne på:

– Vi forventer at det samlede resultat for 2017 bliver godt, selvfølgelig afhængig af evt. store vejrligsrelaterede skader, samt antallet af skader resten af året. Vores investeringsstrategi er forsigtig, men alligevel viser halvårsregnskabet et lidt større afkast end budgetteret. Selskabets drift og udvikling betyder at vi er et sundt og finansielt solidt selskab, også hvis der opstår finansielle kriser ude i verden. Vi opfylder de finansielle krav og mere til. Alt i alt kan man sige det sådan at vores kunder kan regne med os, også hvis den generelle vækst i samfundet aftager, forklarer Dennis René Petersen.

– For det andet er det lokale ikke bare noget vi siger. Som virksomhed VIL vi bakke op om alt det som er med til at give et godt liv lokalt, der hvor vores kunder bor. Derfor nøjes vi ikke med at være hovedsponsor for store hold som Thisted FC og Mors-Thy Håndbold. Lige nu kan alle for eksempel søge penge fra vores Lokalsikringspris til idéer og projekter der styrker det lokale fællesskab. Ansøgningsfristen er den 15. september, og vi glæder os til at uddele i alt 400.000 kroner, slutter administrerende direktør Dennis René Petersen.

Solidt halvårsresultat på 19,5 mio. kr. 
Halvårsregnskabet viser et overskud på 19,5 mio. kr. før skat. Resultatet af forsikringsdriften udgør 12,5 mio. kr. Antallet af storskader har været normalt i det første halvår af 2017, samtidig med at selskabet har et positivt afløb på skader anmeldt i årene før 2017.Investeringsafkastet er lidt større end det budgetterede og udgør 7,0 mio. kr.

Det er tilfredsstillende de generelle markedsforhold taget i betragtning samt det forhold at selskabet har fastholdt den forsigtige investeringsstrategi, fortæller Dennis René Petersen.

Thisted Forsikring forventer, at den positive udvikling vil fastholdes i andet halvår af 2017.

Foto: Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top