Thisted FC : skæbne kamp bliver vind eller forsvind

Overskriften er ikke til at tage fejl af. Skal Thisted FC have en realistisk chance for at snuppe en oprykningsplads, skal der en sejr op borden i lørdagens hjemmekamp imod HIK.

– Efter nederlaget til AB, er vi stadigvæk med. Turneringsformen og har vist sig at ramme plet ved det, at der skal være spænding gennem hele foråret. Mange hold har muligheden, og det er rigtig godt, fordi det giver spændende kampe. Alle har noget at spille for, og AB er stort set oppe, og Fremad Amager lægger godt til, men der er en plads mere at spille om, så alt er åben Nu får vi en vind eller forsvind kamp mod HIK, og sådanne kampe har vi prøvet før, for sådan en havde vi også i Hvidovre, og vi har spillet os tilbage i striden de andre gange, og det tror jeg på, at vi kan gøre igen. Taber vi til HIK, så er vi ikke en del af oprykningskampen mere, siger assisterende træner Henning Pedersen, der som så mange andre glæder sig over, at der stadig er noget at spille for.

– De foregående år har vi ingenting haft at spille for fra jul af. Nu har vi fire runder igen, og vi er stadig med i oprykningskampen.

Pres kan få spillerne til at levere
Det kæmpe pres der hviler på Thisted FC kan vise sig at være en fordel.

– Det kan give et ekstra boost til spillerne, at være under pres mod HIK, for vi har leveret varen, når vi har kniven på struben. Nederlaget til AB fik vi hurtigt rystet af os, for vi var oppe mod nogle, der var stærkere end os, og det erkendte vi. Desuden ser vi en tæt række, fordi, det alle er stærke hold, der kvalificerede sig til oprykningsspillet. De eneste der kom i problemer var Middelfart pga. deres sag. Alle hold har oprustet til oprykningsspillet, og derfor slår alle alle. Det er rigtig spændende at være træner i sådan en turneringsform, og det er motiverende for spillerne i dagligdagen, fortæller assistenttræneren, der fremhæver, at forårets udfordringer på ingen måde går tabt, hvis man ikke rykker op.

Foto : Rasmus Lykke

Foto : Rasmus Lykke

Vil ikke stresse spillertruppen
Og selvom holdet spiller bedst under pres, skal man dog også passe på ikke at stresse spillerne.

– Som minimum så udvikler kampene vores hold, og det vil gavne os videre, fordi vi har spillet tætte kampe mod stærke hold. Vi er kommet op at spille på et højt niveau, og når vi starter en ny sæson enten i 1. eller 2. division, så har vi løftet os som hold. For at være med hele fremme, skal vi være mere kyniske, mega afklaret i vores spilkoncept. Og så skal vi være dygtige til at ramme dagen. Trupmæssig har vi en, der er under udvikling, og der er god grund til at tro på, at den trup vi har, kan tage et skridt mere og lægge et lag mere p”, siger Henning Pedersen og vender tilbage til lørdagens opgave mod HIK.

Teknisk godt funderet modstander
Og kampen imod HIK bliver ikke nogen let kamp.

– HIK er et meget godt teknisk funderet fodboldhold. Den kamp skal vindes, og så er det ligemeget, hvordan HIK ser ud, for det handler mere om os selv. HIK kan spille frit, og vi har lige set Hobro i samme situation, og da slog Hobro altså F.C. København i sidste weekend, så at HIK kan spille frit kan pege den ene og den anden vej, siger Henning Pedersen og fortsætter:

– Det vil være en kamp, hvor vi vil have flere indgangsvinkler til. Hvis ikke det går, som vi håber, så må vi ind og satse hele butikken, og det er med en plan B. Indgangvinklen bliver hvordan vi bedst mulig kan organisere os, og hvordan vi kan åbne HIK med vores offensiv. Vi vil ikke bruge krudt på, om det er en vind eller forsvind kamp, fordi vi stresser spillertruppen unødig, hvis vi lægger for meget energi i det, siger Henning Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top