Thisted FC-anfører afviser DBU og opfordrer til solidaritet

Dansk fodbold er netop nu i en af sine største kriser. Landsholdsspillerne har nægtet at trække i nationaldragten pga. af uoverensstemmelser i forhold til en ny aftale med DBU.

Men unionen får ikke hjælp fra Thisted FC’s 1. divisionstrup:

– Inden mandagens træning holdt vi et kort møde hvor spillerforeningens repræsentant i spillertruppen kort informerede om problemstillingen. En stor del handlede helt basalt om at informere om konflikten og dens baggrund, fortæller anfører Mathias Pedersen.

Først forsøgte DBU at overtale spillere fra Superligaen til at stille op, men uden held. Derefter forsøgte man sig med spillere fra landets 2. og 3. bedste række.

– Vi har opfordret alle spillere til at være solidariske med vores egne kollegaer og fagforeningen (Spillerforeningen, red.). Konflikten mellem DBU og de reelle landsholdsspillere er en kamp som vi efter min mening slet ikke bør blande os i.

Kan ikke tilmelde sig landsholdet
Mathias Pedersen fortæller, at tanken om -omend for en kort bemærkning, og på en kedelig baggrund – at en trække de den røde trøje over hovedet er fristende, men:

– Omvendt tror jeg også, at det står klart for de fleste, at man ikke bliver landsholdsspiller ved at melde sig – det kræver, at man bliver udtaget som en af de bedste spillere i landet, fortæller anføreren der altså ikke selv agter at blive en brik i spillet mellem DBU og Spillerforeningen.

Der er ikke truffet en kollektiv beslutning i spillertruppen som mener, at det skal være op til den enkelte hvad de mener i sagen. Men opfordringen til at være solidarisk er klar:

– Så det ville undre mig meget, hvis nogle spillere fra Thisted FC har valgt at melde sig, slutter Mathias Pedersen.

DBU fastholder, at landskampen mod Slovakiet skal spilles, og dermed at unionen har – eller vil få – et alternativt landshold klar. Hvilke spillere dette hold i så fald består af, vil DBU dog først afsløre, når holdet er landet i Bratislava. Men det bliver altså -med al sandsynlighed, ikke med spillere fra Thisted FC.

På lørdag skal Danmark efter planen spille mod Wales i Nations League.

Foto: Thisted FC

Forfatter

Related posts

Top