Thisted bugner af tilbud til børnene i efterårsferien

Thisted By byder på en lang række aktiviteter indenfor alt lige fra græskar, rollespil og kameler til ansigtsmaling, børneteater, ballondyr og videnskabsshow. De fleste tilbud er gratis.

Mandag den 17. oktober 2016:

Græskarlygter
Kom og lav din egen græskarlygte sammen med Thisted FDF og Thisted Handels- og Industriforening. Vi står klar på Store Torv med over 100 græskar. Hvis vejret driller flytter vi ind i forhallen i JP Jacobsen Centret. Du må naturligvis få din græskarlygte med hjem.

Tid og sted:
Store Torv
Mandag den 17. oktober
Kl. 13.00-16.00
GRATIS

Rollespil i Christiansgave
Lær at fægte som en ægte middelalderridder eller prøv at skyde med bue og pil i Christiansgave.

Mandag i efterårsferien sætter biblioteket fokus på rollespil og har inviteret firmaet Rollespilsakademiet til at stå for løjerne:

– Vi kommer til sætte dagen i middelalderens tegn. Der vil være en instruktør, og børnene kan lave deres helt eget sværd, som de kan tage med hjem. Ved bueskydningsboden vil børnene lære, hvordan man bruger en bue forsvarligt samt blive trænet i deres evne til at skyde til måls. Vi kommer med alting: kamparena, sværd, buer og pile, så børnene skal sådan set bare møde op, fortæller Jeppe Schmidt Hansen, fra Rollespilsakademiet.

Tid og sted:
Byparken Christiansgave ved Springvandet, Plantagevej
Mandag den 17. oktober
Kl. 15.00-17.00
Gratis adgang for alle 5-15-årige

kameler-pressefoto1

Tirsdag den 18. oktober

Kamelridning:
Tirsdag i Thisted by kan børnene få en sydlandsk oplevelse i efterårsferien, når vi får besøg af de flotte kameler.

De to kameler stiller op til både kamelridning og kæle/klappe med børnene. Kamelerne elsker at få opmærksomhed, når børn og voksne snakker med dem. Børnene kan få en ridetur på de bløde kameler, mens de voksne ser på og tager billeder.

Tid og sted:
Tirsdag den 18. oktober 2016
Kl. 13.00-16.00
Toppen af byen

Onsdag den 19. oktober

Ansigtsmaling med Hiroyo:
Alle elsker ansigtsmaling.

Og derfor er vi stolte af at kunne præsentere japansk fødte Hiroyo, som professionelt maler flotte og seje ansigter både på de helt små børn og på større piger og drenge. Der er mulighed for mange forskellige motiver alt efter tema og ønske. Hiroyo medbringer kort med alverdens forskellige motiver, så det gælder bare om at finde lige det motiv, som børnene ønsker sig.

Børnene kan også få skrevet deres navn eller stjernetegn på armen eller andet sted på kroppen med flotte japanske tegn. Eller der kan tegnes smukke dyr, blomster mm direkte på kroppen. Og det tager kun få minutter. Vil børnene selv prøve at skrive deres navn på japansk, kan hun også lære dem det.

Der bruges naturligvis kun allergivenlige produkter, som let kan vaskes af.

Tid og sted:
Onsdag den 19. oktober 2016
Kl. 13.00-16.00
JP Jacobsen Centeret

DR Projeket bronzefamilie

Torsdag den 20. oktober

Sherif Haps:
Sherif Haps elsker at lave ballondyr og give flotte farvestrålende balloner til børnene. Sherif Haps er god til at snakke med børnene han møder på sin vej, og driller gerne de voksne – bare roligt – ikke så meget at de græder !!!

Tid og sted:
Torsdag 20. oktober
Kl. 13-16
Sherif Haps går rundt i byens gader

Få din familie støbt i bronze:
DR producerer i samarbejde med Statens Museum for Kunst og Kunsthal Aarhus en række programmer til DR2 om familieliv og familieformer i Danmark.

DR vil være til stede i Thisted i efterårsferien for at tage familieportrætter til en kommende serie på DR2 om familieliv og familieformer i Danmark. Blandt de medvirkende udvælges én familie til at blive støbt til en bronzeskulptur 1:1 af den britiske kunstner Gillian Wearing. Skulpturen udstilles efterfølgende i København.

Skal det være din familie?

Mød op på Store Torv torsdag d. 20. oktober mellem kl. 15.30-18.00 og få taget et portræt af hele familien.

Hvis du ikke har mulighed for at møde op, kan du tilmelde din familie ved at lave en kort video eller beskrivelse samt billede, hvor I præsenterer jer selv og svarer på følgende:

Fortæl om din familie, hvordan er jeres liv som familie og hvad samles I om?
Hvorfor mener du/I, I er en rigtig dansk familie?
Send videoen til enrigtigdanskfamilie@dr.dk eller upload den på facebook:www.facebook.com/enrigtigdanskfamilie – brug hashtagget #minfamilie’.

barnevognen

Torsdag den 20. og Fredag den 21. oktober:

Børneteater:
Thy Teater har to børneforestillinger på programmet i efterårsferien. Begge forestillinger vises flere gange i løbet af både torsdag og fredag.

Chappers Rumrejse
Tag med Chapper på en fantasifuld rejse ud i rummet! Chapper (bl.a. kendt fra DR) begiver sig i teaterbussen (rumraketten) op mellem stjerner og planeter. Han har nemligfået at vide af hans mor, at hans elskede morfar nu bor på en stjerne…

Undervejs møder vi både flyvende tallerkener, rumvæsner og en mystisk mælkevej – det er en forestilling fuld afanimationer. En sjov, men også rørende fortælling om, at lede efter noget man har mistet… krydret med rap, sang og alien-beatbox.

Chappers Rumrejse spilles i teaterbussen foran Thy Teater og egner sig til børn fra 4 år og op. Billetter købes hos Thy Teater Frederiksgade 5.

Tid og sted:
Torsdag 20. oktober
Kl. 14.30 og kl. 16.00
Thy Teater
Billetter købes hos Thy Teater Frederiksgade 5.

Barnevognen
Du bliver præsenteret for dén barnevogn, du ønsker, at du selv havde tilbragt dine første spæde barneår i. Og formoderen, der omsorgsfuldt tilbereder kamillethe til sin unge, som hun næsten ikke kan vente på skal vågne.

Børnepublikummet vil glæde sig over det, de genkender fra dagligdagen, eller det de husker fra livet under kalechen.Og de vil blive overraskede over, hvor meget der kan ske i den store røde barnevogn. Dukketeater og musik på firehjul for alle sanser. Kom og tab sutten af bare grin!
Barnevognen egner sig til børn fra 1 1/2 år og op.

Tid og sted
Fredag 21. oktober
Kl. 14.30 og kl. 16.00
Thy Teater
Billetter købes hos Thy Teater Frederiksgade 5.

cemira-pressefoto-1

Lørdag den 22. oktober:

Videnskabsshow med Cemira:
Velkommen til Cemiras laboratorium med videnskab og narrestreger.

Super sejt børneshow, hvor børn og voksne lærer, hvordan man med helt almindelige ingredienser kan udføre de sejeste og sjoveste eksperimenter.

Cola springvand, sæbebobler og det dødsens livsfarlige ballon eksperiment er kun nogle få eksempler på hvad der venter publikum når videnskabs-pigen indtager scenen med sit kemi-show.

Med en utrolig energi og charme giver Cemira såvel børn som voksne et indblik i videnskabens verden og hvem ved! – måske sniger der sig narrestreger og musikalske indslag ind i showet fra Cemira

Så leg, lær og bliv underholdt af verdens sejeste Science-girl Cemira.

Tid og sted:
Lørdag den 22. oktober 2016
Kl. 11.00-12.00
Store Torv

Forfatter

Related posts

Top