Thisted Bryghus slår dørene op til Øllets Dag  

Thisted Bryghus – Årets Bryghus i Danmark i 2015 og 2016 – danner rammerne, når Danske Ølentusiaster Thisted for femte gang arrangerer Øllet Dag.

– Der vil være mulighed for at smage alt fra lyse lette Ales til mørke kraftige Portere og til syrlige vildtgærede frugtøl. Samtidigt bliver der rundvisning på bryggeriet idet Thisted Bryghus kører produktion på dagen, ligesom som man opleve brænding af Lava-sten til bryghusets Stenøl, fortæller Keld Vang Lauritsen fra Danske Ølentusiaster Thisted.

Og der bliver masser af mulighed for at smage mange forskellige øl.

– Der vil være mulighed for at smage øl fra 20 forskellige bryggerier fra både ind- og udland. Derudover vil der være seks håndbryggere tilstede, og de fleste af dem brygger også på dagen. Vi kan stolt præsentere over 150 forskellige øl, siger Keld Vang Lauritsen.

Nye tiltag skal styrke hyggen
Som noget nyt er der levende musik på terrassen, hvor Martin Jønsson vil sørge for god stemning. Jønsson er kendt fra BACKSEAT, hvor man finder ham bag tangenterne.

– Der vil også igen i år være mulighed for købe lidt mad.  Vi tænder for grillen og disker op med gode lokale pølser fra Tican, siger Keld Vang Lauritsen.

Konkurrence om at opfinde en “ny LimfjordsPorter”
Herudover har man udskrevet en konkurrence mellem håndbryggerene, om, hvem der kan lave den bedste klon/nyfortolkning/ny version af en Limfjords-Porter.

– Denne konkurrence vil køre som en blindsmagning hvor man for tre poletter kan smage 5 cl. af hver. Der er syv håndbryggere der har tilmeldt sig konkurrencen, fortæller Keld Vang Lauritsen.

Festdag på bryghuset
Øllets Dag finder sted over hele landet, og Thisted Bryghus lægger lokaler til for femte gang.

– Det er en fornøjelse at være med til på denne måde at udbrede kendskabet til øl. Sidste år så vi et stigende antal kvinder, der var med på dagen og det viser, at også kvinderne har fået øjnene op for øllets herligheder. Øllets Dag er en festdag på Thisted Bryghus, og vi glæder os til at tage imod alle nye som gamle gæster, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen.

Billetter
Billetter i forsalg koster 80 kroner og kan købes følgende steder. (Prisen indeholder smageglas og seks smagepoletter)

Chocolenten i Hanstholm Centret, Chokoladekurven i Thisted, Meny i Hurup, Prebens Vinhandel i Nykøbing og Rene’s Vin & Grønttorv i Fjerritslev samt ved indgangen til 100 kroner.

Øllets Dag, Thisted Bryghus, lørdag den 2. september kl. 11.00-17.00.

Foto: Thisted Bryghus

Forfatter

Related posts

Top