Thisted Bryghus går til saften

Flere og flere kokke og restauratører vælger at bruge saft i madlavningen, og det har fået Thisted Bryghus til at lancere en helt ny saftserie.

– I første omgang er der tale om fire varianter: Stikkelsbær, Solbær, Hvide Ribs med Blåbær samt Hvide Ribs med Havtorn, fortæller Adm. dir. Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

De fire safte er resultatet af et lokalt samarbejde med Thy Økobær.

– Samarbejdet med Thisted Bryghus betyder, at vi kan bruge tiden på at forfine og udvikle smagsvarianterne af saften. Tapningen sker i lokaler på Thy Økobær, der er beliggende mellem Vesterhavet og Limfjorden med marker op ad Nationalpark Thy, fortæller Tine Dalbøl Dahl, der står for udviklingen af saftserien.

Thy Økobær tager sig af hele processen fra bærrene plukkes og ender på flasker mens Thisted Bryghus varetager alle andre opgaver i forbindelse med samarbejdet.

Den nye alholfrie saftserie henvender sig ikke kun til professionelle kokke, men også helt almindelige forbrugere.

De nye safte er koldpresset, ufiltreret og lavet på økologiske bær fra Thy Økobær. Noget markedet er klar til at tage imod.

– Vi har mærket en stor interesse på markedet allerede, så det tegner rigtigt godt. Vi lavede et forsøg med økologisk saft i 2007, men tiden var ikke den rigtige på det tidspunkt. Det er den nu, slår Aage Svenningsen fast.

Tine Dalbøl Dahl og Niels Chr. Bach Nielsen, Thy Økobær inspirer de enorme arealer med økologiske bær i Thy. Foto: Søren Broust Hansen

Foto: Anders Kobberø

Forfatter

Related posts

Top